Lamelparket

Lamelparket – populaire vloer om zelf te leggen
Op dit moment is lamelparket een populaire vloer, het is één van de meest verkochte houten vloeren. Het voordeel van lamelparket is dat het door de manier waarop het wordt gelegd niet veel last heeft van wisselende luchtvochtigheid. De vloer “werkt” minder dan een massief houten vloer. Daarom kan lamelparket ook prima gelegd worden in grotere ruimten. Bij een massief houten vloer wordt dat meestal afgeraden. Een lamelparketvloer kan op twee manieren worden gelegd, je kunt kiezen voor een vloer die gelijmd wordt en een vloer die door middel van een kliksysteem wordt gelegd.

Hoe wordt lamelparket gelegd?

Lamelparket wordt gelegd in drie lagen. De onderste twee lagen, die zijn meestal van populierenhout, worden dwars op elkaar verlijmd. De onderste laag wordt in de lengterichting gelegd, de middelste laag in de breedterichting. De bovenste houtlaag, deze is meestal van eikenhout, wordt vervolgens weer in de lengterichting gelegd. Op deze manier werken de drie houtlagen tegen elkaar in en heb je dus minder last van krimpen doordat het hout gaat werken.

Goedkoper dan een massief houten vloer

De belangrijkste reden waarom consumenten de laatste jaren voornamelijk kiezen voor dit type vloer is dat het veel goedkoper is dan een massief houten vloer. Een massieve vloer die bestaat uit eikenhout is heel kostbaar. Bij lamelparket wordt gebruik gemaakt van eikenhouten panelen die maar zo’n 3 millimeter dik zijn. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de prijs. Qua onderhoud en duurzaamheid van de vloer maakt dit geen verschil. Dus het is logisch dat veel mensen voor dit type vloer kiezen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.