Je trampoline ingraven of niet?

Als je van plan bent een trampoline in je tuin te plaatsen, kan je ervoor keizen deze boven de grond te zetten of hem in te graven. Ze geven ten eerste al een heel ander uitzicht aan je tuin, maar hebben ook invloed op andere dingen. In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen van een ingegraven trampoline en een trampoline boven de grond en wat extra informatie die je kan helpen bij je aankoop.

Een trampoline ingraven heeft verschillende voordelen. Kinderen kunnen er makkelijk op en af en moeten niet klimmen. Ook is het beter mogelijk andere spelletjes erop te spelen als de trampoline ingegraven is. Het is ook een stuk veiliger tijdens het springen, moest je er van afvallen is de valhoogte veel minder groot dan als er nog poten onder staan. De veiligheid is wel groter, maar toch is het handig om langs te trampoline gras of rubben tegels te hebben zodat de val in elk geval verzwacht wordt. Vallen doet natuurlijk sowieso pijn, dus je kan ook veiligheidsnetten kopen voor ingegraven trampolines als je de beveiliging echt zo optimaal mogelijk wil.

Het nadeel is ten eerste al dat het veel werk kan zijn als je besluit de kuil zelf te graven. Maar je kan het ook laten doen. In beide gevallen moet je ook nog de grond wegvoeren. Een ingegraven trampoline kan je ook niet meer verplaatsen uiteraard, dus je moet meteen de juiste plek kiezen. Wanneer je kinderen ouder zijn geworden of vanwege een andere reden, kan het dat de trampoline weggedaan wordt. Dan zit je natuurlijk wel met een gat in de tuin. Als je dit toch teveel werk of onhandig vindt, kan je beter een gewone trampoline kopen die je bovengronds in de tuin plaatst. Ook hier is een veiligheidsnet aangeraden om mogelijke ongelukjes te voorkomen en je kinderen met gemak te laten spelen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.