Het samenstellen van je eigen huis

Mensen verhuizen niet heel vaak. Meestal gebeurd dit maar 1 of 2 keer (even los van het uit huis gaan en het verhuizen naar een verpleegtehuis.) Op het moment dat de kans zich weer voordoet kan je eindelijk doen wat je misschien al heel lang wou en al heel lang over droomde. Het maken van je eigen huis. Veel mensen dromen hier van maar slechts weinig realiseren het. Het is in ieder geval zeker dat het een vrijstaande woning wordt. Je kan namelijk een op jouw wensenlijstje gebaseerde woning maken en ook een twee onder één kap woning.

Misschien weetje al jaren wat je wilt en misschien wil je gewoon heel graag je eigenhuis maar heb je geen flauw idee hoe het er eigenlijk uit moet gaan zien. Hoe dan ook heb je of moet je aan veel dingen denken. De muren, de deuren, het interieur en de kleuren, maar heb je ook aan het dak gedacht? Dit is namelijk een belangrijk aspect van het huis. Niet alleen que functionaliteit, het is de eyecatcher van je huis dat veel mooie- en functionele aspecten met zich mee brengt. Een rietendak is namelijk een duurzaam product dat in het kader staat van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het brengt geen milieu onvriendelijke aspecten met zich mee. Hiernaast is een rieten dak van hoge kwaliteit. Mits het goed onderhouden wordt gaat een rietendak minimaal 30 jaar mee. Het gebeurt nog wel eens dat zich vogeltjes proberen te nestelen in het dak, er kleine beschadigingen zijn of er mos groeit. Dit is gelukkig makkelijk te verhelpen en hoeft geen problemen op te leveren.

Op het moment dat je een zelf je huis laat maken is het slim om een rietdekker te vragen naar de voorwaarden en mogelijkheden. Je laten informeren kan nooit kwaad en ik kan me niet voorstellen dat je niet blij bent met het resultaat.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.