Jacuzzi, niet alleen voor ontspanning

Een Jacuzzi is niet alleen voor ontspanning te gebruiken. Wist u dat het gebruik van warm water baden eeuwen terug gaat. In de Romeinse tijd was dit een welbekend gebruik voor ontspanning. De Romeinen ontdekten ook dat, zoals we nu de Jacuzzi of bubbelbad kennen, warmwaterbaden erg goed voor de gezondheid waren. Het gaf verlichting bij pijnlijke spieren en gewichten. Tegenwoordig gebruikt men op diverse toepassingen warm water ook voor pijnverlichting. Bij bijna iedere professionele sportclub staat dan ook een Jacuzzi.

In een Jacuzzi, ook wel bubbelbad genoemd, zorgen de jets ofwel massagejets voor een doordringende massage van het lichaam. Na een training of gewoon na een drukke dag op het werk is het zeer ontspannend om de spieren en gewrichten even tot rust te laten komen in het warme water.

Zoals gezegd heeft een Jacuzzi ook tal van positieve effecten op uw gezondheid. Het zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, gifstoffen worden beter uit het lichaam gevoerd, het geeft verlichting van pijn aan spieren en gewrichten, het zorgt voor een goede nachtrust en uw metabolisme wordt versneld.

Door het drijf vermogen van uw lichaam in het water ervaart u een gewichtsdaling van wel negentig procent. Dit gegeven zorgt ervoor dat er minder druk op het lichaam staat. Mensen met reuma en rugklachten ervaren dit als ideaal en komen vaak als herboren uit het bad. Ook steeds meer therapeuten erkennen de Jacuzzi als middel tegen spier- en gewrichtspijnen.

De meeste Jacuzzi’s van nu zijn voorzien van zelf in te stellen massagejets. Zo kunt u zelf bepalen op welke lichaamsdelen u de stralers gericht wilt hebben. U bepaalt dus zelf uw behandeling. Een Jacuzzi kopen is niet alleen voor de welvarenden onder ons mogelijk. Er bestaan door het hele land tal van dealers waar u tegen een betaalbare prijs uw eigen Jacuzzi kunt kopen. Een Jacuzzi kopen staat garant voor jarenlang plezier en welzijn.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.