Het kiezen van een rietendak

Je dak is aan vervanging toe en je weet eigenlijk niet zo goed wat je moet doen. Je hebt namelijk nog een andere optie dan een pannendak, dit is namelijk een rietendak. Vaak wordt een rietendak vergelijkt met een dure prijs. Maar dit is helemaal niet het geval en je hebt er veel profijt van. Vroeger was een rietendak helemaal in en zag je het overal. Nu is het veel minder geworden en wordt er meestal gewoon pannen gebruikt voor het dak. Zonde eigenlijk want een rietdak geeft je huis een net wat authentiekere uitstraling. Het riet is ook erg verbeterd vergeleken met vroeger. Vroeger was het allemaal iets minder veilig en moest je het sneller vervangen. Met de technieken die ze nu hebben is de kwaliteit veel beter geworden. Zo is een rietendak nu brandveilig door een speciale coating die er op zit, ook kan je met een rietendak ongeveer 30 tot 40 jaar doen en het is isolerend. Isolerend is natuurlijk hartstikke lekker voor in de winter, zeker als het zo koud wordt. Een rietendak van vroeger is dus heel anders dan dat het nu is, dit is ook niet meer te vergelijken.

Een rietendak geeft natuurlijk net een wat andere uitstraling dan een pannen dak. Het huis wordt meer landelijker en authentieker. Ook is het net wat specialer, omdat je het niet overal meer ziet en zo springt je huis er zeker uit. Het huis krijgt ook een wat luxere uitstraling en daarom is het mogelijk dat de waarde van het huis stijgt.

Er zijn natuurlijk wel wat nadelen, maar deze worden minder als het dak goed wordt onderhouden. Het onderhouden wordt vaak gedaan door rietdekkers, deze hebben er verstand van en kunne precies zeggen wat er goed en niet goed is. Als het niet wordt onderhouden heb je kans op algen en mos en dit wil je voorkomen aangezien het ook de levensduur van het dak beperkt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.