Heel veel mensen hebben slaapproblemen

Waarschijnlijk lijdt wel 25% van de mensen aan slaapgebrek. Dit probleem kan tijdelijk zijn, maar ook van chronische aard. Vooral bij chronische slaapproblemen is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en er iets aan te doen. Lees meer over de oorzaken van slaapgebrek en effectieve oplossingen en hulpmiddelen. Zo houdt de NasiVent neusspreider de neus open. Dankzij dit hulpmiddel krijg je meer zuurstof binnen, met als resultaat meer ontspanning, minder gesnurk en een betere slaap.

Slaapproblemen aanpakken

Zorg goed voor je lichaam en geest met behulp van de volgende tips:

  • Vermijd stress
  • Ontspan je overdag door sporten, yoga of activiteiten die je een geestelijke oppepper geven
  • Zorg voor gezonde voeding
  • Houd regelmatige slaaptijden aan
  • Zet ’s avonds op tijd de lichtgevende schermen van tablet en andere apparaten uit, dan kunnen je lichaam en geest zich pas echt ontspannen
  • Bij veel slaapproblemen vormt snurken de oorzaak. Een slaaphouding op de zij in plaats van op de rug kan al veel gesnurk voorkomen

Zijligging dankzij een neusspreider

Heb je last van een te nauwe neusingang of een verstopte neus? Een neusspreider gemaakt van twee zachte kunststof buisjes is dan een goede oplossing. Je zult merken dat je nu niet meer door de keel hoeft te ademen. Je slaapt dieper als de neus openblijft en je wordt uitgerust wakker. Maar liefst de helft van de mensen met een snurkprobleem slaapt op de rug. Bij rugligging blokkeert de tong vaak de luchtweg, waardoor snurken en ademstops ontstaan. Met een vrije neusademhaling ga je automatisch op je zij liggen in plaats van op je rug. Als je niet meer op je rug slaapt, dan ontstaan er minder trillingen van het weefsel rond de tong en de keel en snurk je dus minder.

NasiVent neusspreider

Veel snurkers hebben baat bij de NasiVent neusspreider. Dit middel is ontwikkeld door Duitse artsen en wordt in diverse ziekenhuizen gebruikt. Het materiaal van de buisjes is soepel en zacht, maar blijft goed zitten. Gebruikers zijn enthousiast over het hoge draagcomfort: het product is irritatievrij en je voelt het nauwelijks zitten in de neus. Bij de helft van de gebruikers stopt het snurken volledig. Bij circa 40% van de gebruikers neemt het snurken af en wordt het niet meer als hinderlijk ervaren. NasiVent ervaringen melden dat je meer lucht binnenkrijgt tijdens je slaap, waardoor je niet langer moe wakker wordt. Dit laatste geldt uiteraard ook voor de partner! Een belangrijk voordeel is dat de buisjes jaren meegaan.

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie. Bookmark de permalink.