Gezocht, een bedrijf voor een garagedeur reparatie (veren gebroken)

Veren zijn een essentieel onderdeel voor de werking van je garagedeur. Is de veer van je garagedeur kapot of gesprongen? Dan gaat je deur niet meer open of dicht. Het is belangrijk dat je niks forceert. Dit om het probleem niet erger te maken of jezelf onnodig in gevaar te brengen. Werken de veren niet naar behoren? Dan is de kans groot dat zowel de motor als de kabels onder grote druk komen te staan. Dit leidt niet alleen tot extra slijtage, maar kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Om dit te voorkomen wordt er geadviseerd om de torsie- of trekveren van je garagedeur tijdig te vervangen.

Waarvoor dienen de veren?

Torsie-of trekveren vormen dus een belangrijk onderdeel van je deur. Tot zover is het duidelijk. Maar wat doen die veren nu eigenlijk? Veren zorgen ervoor dat de garagedeur in balans blijft, waardoor de deur snel en soepel geopend kan worden. Wanneer de veren zijn versleten of de spanning is niet goed, kan dit zorgen voor een slechte werking van de deur. Hierbij kan gedacht worden aan ongelijkmatig openen of met de verkeerde snelheid openen en sluiten.

Wat is het verschillen tussen trekveren en torsieveren?

  • Torsieveren zijn bevestigd boven de deur. Ze lopen langs een metalen schacht die parallel loop aan de bovenkant van de deur. Deze veren worden doorgaans toegepast bij bredere deuren (breder dan 3,5 meter). De minder zware, kleindere deuren hebben vaak maar één torsieveer, maar zwaardere deuren (zoals industriedeuren) kunnen twee veren hebben, één aan beide kanten.
  • Trekveren zitten doorgaans aan de zijkant van de deur bevestigd. Zij lopen boven en parallel aan de geleiderails. De kabel, die de veer op zijn plek houdt, zit vast aan haken in het railsysteem. Er zijn altijd twee trekveren aanwezig: één veer boven de looprail aan allebei de kanten van de garagedeur.

Is het mogelijk dat ik zelf veren vervang of opspan?

Het is mogelijk om zelf veren te vervangen of op te spannen van je garagedeur. Op internet zijn er verschillende instructievideo’s en handleiding te vinden. In deze handleidingen wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je zelf aan de slag kunt om veren te spannen of te vervangen. Het is belangrijk wanneer je ervoor kiest om zelf trekveren te vervangen, de nodige tijd en voorzichtigheid in acht te nemen. Dit om gevaarlijke situaties te voorkomen. Wanneer het gaat om torsieveren kun je het beste een ervaren monteur inschakelen. Torsieveren staan altijd op hoge spanning wat gevaarlijke situaties op kan leveren.

Gespecialiseerd reparatie bedrijf

Wil je liever een gespecialiseerd reparatie bedrijf inschakelen voor het vervangen van je garagedeur veren. Neem dan contact op met ROMASS. Zij zijn al ruim 20 jaar de deskundige op het gebied van het repareren van alle merken en typen garagedeuren, kanteldeuren en toegangshekken. De monteurs zijn gevestigd in heel Nederland waardoor er altijd een deskundige in de buurt is om te helpen met een garagedeuren reparatie.

Kijk voor meer informatie over de reparatieservice op de website van ROMASS.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.