De meest voorkomende problemen bij elektrisch bedienbare rolluiken (en tips om de problemen op te lossen)
Bent u aan het overwegen om elektrisch bedienbare rolluiken aan te schaffen? Of heeft u een huis gekocht dat elektrische rolluiken heeft? Of bent u al in het bezit van elektrische rolluiken en wilt u er meer over weten. Lees dan dit artikel over veel voorkomende problemen en hoe u deze kunt oplossen.
Werking en bediening bij stroomuitval
Het kan altijd gebeuren dat door omstandigheden de stroom uit valt, waardoor je elektrische rolluiken niet meer werken. Een elektrisch rolluik is ook niet handmatig omhoog te tillen bij stroomuitval. Om in deze situatie te voorkomen dat u niet meer uw huis binnen kan, zijn er twee opties. Allereerst kunt u overwegen om een volledig handbediend rolluik te monteren. Deze is altijd te openen tijdens eventuele stroomstoring. Als tweede optie kunt u ervoor kiezen om een motor met een nood handbediening te laten installeren. Deze motor kan zowel elektrisch als handmatig bediend worden. In geval van nood (bijvoorbeeld tijdens een stroomstoring) met een slinger handmatig worden bediend.
Rolluik sluit niet of niet volledig
Het kan voorkomen dat uw elektrisch bedienbare rolluik niet meer naar beneden wil of halverwege stopt, controleer dan altijd eerst de stoppen en aardlekschakelaar in de meterkast. Het kan voorkomen dat er een stop of aardlekschakelaar is gesproken. Vervang indien nodig de stoppen of zet de schakelaars terug in de juiste stand. Een andere veel voorkomende reden van een rolluik die niet sluit zijn problemen met de onderloopbeveiliging of afstandsbediening. Controleer altijd of de batterijen niet leeg zijn, door ze te vervagen. Daarnaast kan het ook voorkomen, dat er vuil of een mat onder het rolluik ligt. Verwijder de mat en vuil onder het rolluik en controleer of deze nu wel volledig dicht gaat. Indien na het uitvoeren van deze handelingen het luik nog steeds niet volledig sluit, schakel dan een ervaren monteur in.
Rolluik maakt veel lawaai
Controleer of de geleiderails nog in goede staat is. De geleiders kunnen soms na verloop van tijd wat wijder zijn geworden, zodat de lamellen vrijer kunnen bewegen en gaan klapperen door de wind. Als het luik volledig gesloten is en er geen beschadigingen te zien zijn, dan kan de wind in principe niet achter het rolluik terecht komen. Bekijk in dat geval goed of de rubbers en/of borstels in de rails nog intact zijn en niet versleten zijn. Wanneer je hebt gevonden wat de oorzaak kan zijn, dan kun je zelf de betreffende, versleten onderdelen vervangen. Schakel bij twijfel echter altijd een gespecialiseerd bedrijf, zoals ROMASS in.
No Cure No Pay beleid ROMASS
Wij zijn er dan ook van overtuigd, dat wij je goed en snel kunnen helpen. Daarom kun je terugvallen op ons No Cure No Pay beleid wanneer het niet gelukt is om het defect te repareren. Mogelijke redenen hiervoor zijn, dat wij toch niet over de juiste onderdelen en/of technieken beschikken, dat we de situatie te onveilig achten of dat de deur te oud of slecht is om in aanmerking te komen voor een reparatie. In deze gevallen kun je gebruik maken van ons No Cure No Pay beleid en hoef je niks af te rekenen, zelfs de voorrijkosten niet! Kijk voor de exacte voorwaarden op de website van ROMASS.