Garagedeur kopen – bezint eer ge begint

Naargelang hoe vaak uw garage wordt gebruikt, zal je toch minstens een keer in je leven de garagedeur moeten vervangen. Het is belangrijk om de verschillende garagedeurtypes te kennen zodat je in staat bent om het beste type te kiezen voor jouw specifieke garage.

Kanteldeuren
Zoals de naam al doet vermoeden, kanteldeuren worden geopend door de deur op te tillen. Het is een enkel paneel dat bij opening eerst uit de garage komt en vervolgens omhoog geduwd wordt in de garage. Kanteldeuren zijn relatief minder duur dan sectionele garagedeuren.

Sectionaaldeuren
Sectionaaldeuren zijn meestal samengesteld uit vier of vijf horizontale panelen of secties die met elkaar verbonden zijn. Deze zijn gemonteerd op rollen met tracks aan de zijkant waardoor de sectionaal panelen kunnen oprollen en dan weer terug. Hoewel duurder dan een kanteldeur, de meeste huiseigenaren kiezen voor de sectionaaldeur omdat ze gemakkelijk te bedienen zijn en uiterst veilig in gebruik.

Als je gaat kijken naar de grondstof waaruit een garagedeur is gemaakt dan heb je een ruime waaier, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. Deze garagedeurmaterialen variƫren van glasvezel, aluminium, staal tot hout en komen in verschillende prijsklasses.

Houten Garagedeuren
De belangrijkste reden waarom iemand kiest voor een houten garagedeur is de esthetische aantrekkingskracht en huiselijke uitstraling. Houten garagedeuren zijn ook goedkoper in vergelijking met andere materialen. Echter, hout kan barsten, absorbeert warmte en vocht en kan daarom sneller beschadigingen vertonen. Houten garagedeuren vereisen regelmatig schilderwerk en onderhoud om de paar jaar.

Aluminium Garagedeuren

Aluminium garagedeuren zijn sterk, steviger dan hout en zijn beter bestand tegen slechte weersomstandigheden en andere elementen. De meeste aluminium garagedeuren zijn licht in gewicht, hebben schone ontwerpen en vertonen zelden roest.

Stalen Garagedeuren

Net als de aluminium garagedeuren, zijn stalen garagedeuren ook steviger dan hout. Bovendien hebben stalen deuren niet constant onderhoud nodig omdat ze goed bestand zijn tegen veelgebruik en slechte weersomstandigheden.

Glasvezel Garagedeuren

Glasvezel garagedeuren zijn licht in gewicht zoals de aluminium garagedeur. Zoals aluminium en stalen garagedeuren, gedijen glasvezeldeuren uitstekend op plaatsen die extreme seizoenen kennen of op plaatsen waar vaak orkanen of tornado’s voor komen.

Voor een uitgebreid aanbod garagedeuren kijk op http://www.garagedeurspecialist.nl

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.