Een rollator als loophulpmiddel gebruiken

Op oudere leeftijd willen vaak de benen van veel mensen niet meer goed meewerken en is een loophulpmiddel nodig. Mensen die gebrekkig te been zijn hebben het vanzelfsprekend vaak erg problematisch om zich te verplaatsen. Een looprek kan wat dat betreft de oplossing bieden, alleen is een dergelijk hulpmiddel eigenlijk reeds achterhaald en werkt het niet altijd even degelijk. Tevens kan niet iedereen zomaar een looprek benutten waardoor het enkel is voorbehouden voor een selecte doelgroep. Gelukkig bestaan er ook nog rollators. Een dergelijk hulpje maakt het mogelijk om u op een makkelijkere manier te bewegen en beschikt over verschillende extra troeven. Belangstellend? We vertellen u in dit artikel graag alles over rollators!

Fijne rollator kopen

Indien u een rollator wenst aan te kopen zult u allicht te maken krijgen met een paar vragen. De eerste vraag die u zichzelf zult afvragen is hoeveel geld u ongeveer vrij moet maken voor de koop van zo’n toestel. Hier kan spijtig genoeg geen passend antwoord op worden gegeven omdat er erg veel verschillende types op de markt terug te vinden zijn. U kunt onder andere kiezen voor een eenvoudige, standaard rollator, maar u kunt ook nood hebben aan een luxere rollator die over een zitje of mogelijkerwijs zelfs over een boodschappenmandje beschikt. Hoe uitgebreider de opties van de rollator van uw keuze, des te meer geld u natuurlijk zult moeten voldoen. Hoe goedkoop of duur rollators zijn is dus veelal vooral afhankelijk van uw eigen verwachtingen.

Zijn er nadelen verbonden aan rollatoren?

Personen die er voor kiezen om gebruik te maken van een rollator zijn daar steeds uiterst over te spreken. Het is erg ingewikkeld om bezwaren te vinden en als we er dan toch een moeten aanhalen dan is het waarschijnlijk nog wel het feit dat de rollator telkens opengeklapt moet worden. Dat kan het voor enkele mensen wellicht iets zwaarmaken om gebruik te maken van dit hulpje, maar verder zijn er in feite maar weinig problematiek aan verbonden. Op geldelijk vlak moet u er tot slot wel rekening mee houden dat de koop van een rollator niet meer wordt ingedekt door de standaardverzekering. Wilt u deze verwerven, dan bent u met andere woorden verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Restitutie via de verzekering?

Wanneer u heeft beslist om een loophulpmiddel aan te kopen is het niet meer dan gebruikelijk dat u op zoek gaat naar een zo laag mogelijke prijs. Veel personen weten het niet, maar lange tijd kon de aankoop van een rollator worden ingebracht in de gewone basisverzekering die in Nederland bij wet vereist is. Ieder kon toen aannemen op een gedeeltelijke vergoeding van de aankoopprijs. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Vanaf 2013 vindt een vergoeding nog exclusief plaats als de verzekeringnemer over een aanvullende zorgverzekering beschikt. Gewoon over de verplichte basisverzekering beschikken is dus niet meer afdoend om een beetje van uw koopprijs terugbetaald te zien bekomen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.