Enkele tips voor het kopen van een computer.

Een computer kopen is vaak een moeilijke beslissing als u niet echt op de hoogte bent in de wereld van de technologie. Hieronder geef ik enkele tips waar u bij stil kunt staan en wat u eventueel kan vragen aan de verkoper wanneer u van plan bent een nieuwe computer aan te kopen.

Computer kopen 2 ·         De behuizing

 Vaak wordt het belang van een degelijke behuizing onderschat bij de aankoop van een nieuwe computer. Hieronder volgen enkele tips waar u naar dient uit te kijken bij de behuizing.

  •  Wenst u een desktop toren behuizing?
  •  Zal de behuizing in of onder uw kast passen?
  •  Zullen de drives zo gepositioneerd zijn dat u er gemakkelijk aan kan?
  •  Ondersteunt de behuizing standaard ATX moederborden? Dit is vooral belangrijk indien u later wenst up te graden.

·         Een optische drive

De meeste hedendaagse computers zijn voorzien van een optische drive. Wanneer u uw eigen cd’s of dvd’s wenst te maken is het handig dit te voorzien in uw computer.

·         Opslag van bestanden

Voorzie een voldoende grote harde schijf of SSD voor de opslag van uw bestanden.

·         RAM-geheugen

Het RAM-geheugen is een van de belangrijkste onderdelen in een computer. Het bepaalt grotendeels (samen met de processor) hoe vlot uw computer werkt. Een hedendaagse computer is meestal voorzien met een minimum van 4 GB RAM.

·         Internet

Wenst u draadloos internet of heeft u een kabel voorzien naar de plaats waar uw computer zal komen. Vandaag bestaan er verschillende mogelijkheden om draadloos internet te voorzien in uw vaste computer.

·         De processor

Samen met het RAM-geheugen is de processor het belangrijkste onderdeel dat bepaalt hoe snel uw computer zal werken. De gemiddelde standaard processor hedendaags is de dual core processor.

·         Geluid

De meeste moederborden zijn momenteel uitgerust met uitstekende geluidsvoorzieningen. Het is niet echt nodig om nog een aparte geluidskaart in uw computer te voorzien, tenzij u specifiek met muziek bezig bent.

·         Aanvullende componenten

Er bestaan tal van aanvullende componenten die u kan voorzien in uw computer. Voorbeelden hiervan zijn kaartlezers of bluetooth.

·         Service

Een goede service na verkoop is belangrijk. Vooral als u niet helemaal op de hoogte bent in de wereld van de technologie kan het handig zijn dat u altijd kunt terugvallen op de verkoper om tips en informatie te vragen.

Een computer kopen is niet hetzelfde als het kopen van een brood bij de bakker. Wanneer u een nieuwe computer wenst aan te kopen is het nuttig als u bovenstaande tips in acht neemt.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.