Een zachte winter, begin alvast met het opruimen van je tuin

De winter heeft zich nog steeds niet gemeld. Er is eigenlijk geen sneeuw gevallen en het heeft ook nog niet echt gevroren. Hierdoor beginnen veel bloemen en bomen ook eerder te bloeien dan normaal. Verschillende vogels komen vervroegd terug van hun trek naar warmere oorden en eitjes van vogels komen al in januari in plaats van maart uit.

Omdat de vooruitzichten qua temperatuur vrij positief zijn, kun je nu al vast beginnen met het opruimen van je tuin. Veel mensen hebben een hekel aan tuinieren, maar willen wel graag een mooie tuin. Om te voorkomen dat je een hele dag kwijt bent aan tuinieren zodra het weer goed genoeg is om in de tuin te zitten, kun je nu al beginnen met de “grote schoonmaak”.
De meeste troep en bladeren kun je namelijk opruimen met een bladblazer. Bladblazer is eigenlijk niet het goede woord, want de meeste van deze apparaten hebben ook een bladzuig functie met een zak waar de bladeren in komen. Door even een half uurtje met een bladblazer je tuin in te gaan ben je zo van de grootste bladertroep af.

Je hebt tegenwoordig verschillende soorten bladblazers. Benzine, accu of elektra. Benzine spreekt voor zich natuurlijk. Deze bladblazers (of bladzuigers) zijn geschikt voor grotere tuinen. Je vrijheid wordt niet beperkt door snoeren of accu’s. Heb je een kleinere tuin, dan is een accu of elektrische bladblazer een betere keuze. Met een accu ben je iets vrijer omdat je niet met een verlengsnoer hoeft te klooien. Je moet echter wel altijd de accu hebben opgeladen. Na een paar jaar wordt de accu ook minder krachtig en naarmate je de accu gebruikt wordt tijdens de sessie de zuig of blaaskracht ook minder en moet je de accu opnieuw gaan opladen.

Heb je weinig last van bladeren? Dan is zo’n bladblazer met accu natuurlijk een prima keuze.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.