Een vliegbrevet halen: hoe werkt dat?

Het is een droom die veel mensen hebben: het halen van een vliegbrevet. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het halen van een vliegbrevet binnen je bereik ligt. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven voor een vlieg brevet halen. Lees hier alles over het halen van een vliegbrevet.

Hoeveel kost het?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het halen van een vliegbrevet allesbehalve goedkoop is. Je betaalt namelijk voor de huur van een vliegtuig, de instructeur en examengelden en landingsgelden. Uiteindelijk kom je bij de meeste bedrijven uit op ongeveer 8000 euro voor het halen van een vliegbrevet. Dat is natuurlijk niet goedkoop, maar als je nadenkt over wat je ermee krijgt, en wat je met zo’n vliegbrevet kunt doen, dan is het natuurlijk niet duur. Het besturen van een vliegtuig geeft je namelijk het ultieme gevoel van vrijheid.

Hoeveel lessen?

Hoeveel je lessen nodig hebt hangt onder andere af van je ervaring. Als je al een beetje vliegervaring hebt, dan dien je voor een PPL vliegbrevet minimaal 45 uur te hebben gevlogen. Hoeveel uur je nodig hebt, hangt ook af van je leeftijd. Hoe ouder je namelijk bent, hoe moeilijk het is om nog iets aan te leren. Daarom speelt je leeftijd ook een belangrijke rol in het aantal uren dat je moet vliegen voordat je je vliegbrevet kunt halen.

Welk brevet?

Er zijn twee soorten brevetten die je kunt halen, namelijk een PPL brevet of een LAPL brevet. Een PPL brevet is meest voorkomend. Dit is namelijk een brevet waarmee je eigenlijk overal ter wereld kunt vliegen. Bij een LAPL vliegbrevet kun je alleen maar in de Europese Unie vliegen. Voor een LAPL brevet gelden wel minder strenge eisen dan aan een PPL brevet. Als je een LAPL brevet hebt gehaald mag je wereldwijd een vliegtuig huren.

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek. Bookmark de permalink.