Een heerlijke pelletkachel

Wie kent dat beeld niet? Een mooie laag sneeuw buiten. Het is donker, kerstversiering in je huis, gezellig het gezin bij elkaar, cadeautjes, kerstboom. Het hele pakket. En dan heerlijk de pelletkachel aansteken. Die warmte krijg je niet van een centrale verwarming. Die heerlijke warmte van het vuur, die je verwarmd tot in je botten. Een pelletkachel was ook echt een droom van me, wanneer ik op mezelf zou gaan wonen. Maar goed, als studentje is dat natuurlijk niet haalbaar. Nog maar even uitstellen dus. Toen leerde ik mijn vriend, inmiddels man, kennen. Al snel kwamen de plannen van samen wonen en we hadden gelukkig het inkomen om voor een koopwoning te gaan kijken. Overal waar we gingen kijken was ik aan het kijken of de mogelijkheid was om er een kachel te plaatsen. Probeerde ik me het beeld voor te stellen van ons samen voor de kachel, met de kinderen. Een hond erbij eventueel? Mijn man werd er gek van dat ik een huis dat verder aan alle eisen voldeed, kon afkeuren op het feit dat er geen kachel was of geplaatst kon worden. Maar hij begreep ook wel hoe belangrijk het voor me was. Daarom accepteerde hij mijn gekke wensen en ging erin mee.  Uiteindelijk vonden we ook wel waar we naar op zoek waren. Een klein schattig huisje, mer voldoende ruimte voor ons en een toekomstig gezin. En plaats voor een kachel uiteraard. Wie had ooit gedacht dat we hier 2 jaar later al zouden zitten met onze eerste kleine. Zo snel had ik dat zelf nog niet verwacht in ieder geval. Maar ik ben blij dat ik mijn wens heb doorgezet. Ik ben ultiem gelukkig.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.