Een gratis witboek geeft informatie over de risico’s die verbonden zijn aan digitale certificaten

SecurEnvoy vergelijkt authenticatie methoden

Londen – Wanneer transacties veilig moeten zijn of toegang tot een netwerk nodig is, dan moet de persoon die daarom verzoekt, eerst zijn identiteit bewijzen. Een van de methoden voor gebruikersidentificatie is het gebruik van digitale certificaten (certs), die te vergelijken zijn met digitale ID kaarten. Deze procedure wordt onderzocht in een nieuw witboek dat is uitgegeven door de IT beveiligingsdeskundige SecurEnvoy onder de titel “The Risks of Authentication using Digital Certificates” (De risico’s van authenticatie met behulp van digitale certificaten). Dit is een gratis download en verkrijgbaar op de website van de fabrikant.

De basis van een cert is een privé-sleutel die wordt bewaard op een smartcard of een mobiel apparaat dat de gebruiker altijd bij zich heeft. Een belangrijk nadeel hierbij is echter de uitgave van gedistribueerde identiteiten, omdat een apart cert wordt vereist voor elk (eind) apparaat dat een gebruiker voor zijn werk wil gebruiken – of het nu een pc, smartphone of tablet is. Dit resulteert in omslachtig installatiewerk en ook in een ware “jungle aan certificaten”, afhankelijk van het aantal apparaten dat erbij betrokken is. Bovendien blijven de certs op de eindapparaten zitten en kunnen ze in handen van criminelen vallen als de apparatuur verkocht of verloren wordt – dit vormt een bedreiging voor gevoelige gegevens. Een eenvoudiger, maar tweemaal zo veilig alternatief, is tokenless two-factor authenticatie, die ook in het witboek wordt toegelicht.

De functionaliteit van zo’n methode, de SecurAccess oplossing van SecurEnvoy, wordt gedemonstreerd in a video op het Youtube channel van de ontwikkelaar.

Over SecurEnvoy plc:
SecurEnvoy is uitvinder van gepatenteerde tokenless oplossingen voor two-factor authenticatie. Wereldwijd maken miljoenen gebruikers al gebruik van de snelste mobiele tokenless authenticatieprocedure die er is. Algemeen verkrijgbare apparatuur zoals mobiele telefoons en smartphones, tabletten en laptops wordt ingezet om de passcode voor de authenticatie te verstrekken. Zelfs zonder mobiele telefoonontvangst of internetverbinding kan de gebruiker de code ontvangen via voicecall of zich identificeren met behulp van one-swipe technologie waarbij een QR-code wordt gescand. Het productassortiment van het bedrijf met vestigingen in Londen (VK), Frankfurt (Duitsland), New York en San Diego (VS) omvat ondermeer het SecurAccess-systeem. De beheersmiddelen kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in bestaande IT-infrastructuren en maakt het beheerders mogelijk tot 100.000 gebruikers per uur toe te voegen. SC Magazine bekroonde de oplossing tot ‘Beste Aankoop’ en het werd door Gartner’s Magic Quadrant als ‘toonaangevend visionair’ benoemd. SecurEnvoy heeft een klantenbasis in alle verticale segmenten waaronder het bankwezen, financiën, verzekering, overheid, productie, marketing, detailhandel, telecommunicatie, liefdadigheidsinstellingen, wetgeving en de bouw. De authenticatie expert werkt samen met partners met grote namen, zoals AEP, Astaro, Cisco, Checkpoint, Citrix, Fortinet, Juniper, F5, Palo Alto, Sophos, enz. Zie www.SecurEnvoy.com voor meer informatie.

Meer informatie:
SecurEnvoy Ltd.
Steve Watts
Sales Director
E-mail: swatts@securenvoy.com
Internet: www.securenvoy.com

Internationaal hoofdkantoor:
SecurEnvoy Global HQ
Merlin House
Brunel Road
Theale, Berkshire
RG7 4AB

USA branch I:
SecurEnvoy
373 Park Ave South
New York,
NY 10016

USA branch II:
SecurEnvoy
Mission Valley Business Center
8880 Rio San Diego Drive
8th Floor San Diego CA 92108

PR-bureau:
Sprengel & Partner GmbH
Nisterstraße 3
56472 Nisterau, Duitsland
Duitsland

Contact partners:
Olaf Heckmann
Marius Schenkelberg
Tel.: +49 (0) 26 61-91 26 0-0
Fax: +49 (0) 26 61-91 26 0-29
E-mail: oh@sprengel-pr.com
ms@sprengel-pr.com
www.sprengel-pr.com

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , , . Bookmark de permalink.