De verplichting van de boordcomputer in de taxi

Vanaf 1 juli 2014 moet iedere taxi een boordcomputer voor taxi’s hebben. Dit is een apparaat dat de taxiritten en arbeidstijden registreert. Hierdoor kan de overheid taxibedrijven beter controleren. Ook al moet iedere taxi vanaf 1 juli 2014 van een boordcomputer voorzien zijn, de subsidieregeling geldt echter maar tot 1 juli 2014

Subsidie voor de taxi boordcomputer

Een bootcomputer is even een investering. Daarom kun je een subsidie van de overheid krijgen om een boordcomputer te kopen. Dit is een subsidie van 600 euro. Voor iedere computer dat goedgekeurd is door de RDW mag je subsidie aanvragen. Hiervoor geldt natuurlijk wel een voorwaarde, namelijk dat het kenteken van de taxi op je naam staat.

Typegoedkeuring van de fabrikant

Iedere boordcomputer dat in de taxi’s geplaatst wordt heeft een typegoedkeuring door de RDW gekregen. Zo moeten ze voldoen aan softwarebeveiliging. Nadat een computer is geplaatst, wordt die geactiveerd en is hij klaar voor gebruik. Bovendien worden er alleen boordcomputers geregistreerd die geactiveerd zijn.

Ben je op zoek naar een taxibedrijf in Hilversum? Taxi Hilversum brengt je overal naar toe voor een prijs zoals het hoort. Wil je graag meer informatie over de boordcomputer? Voor meer informatie kun je de website bekijken.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie, Overig. Bookmark de permalink.