De top acht factoren die belangrijk zijn bij een gaming computer.

Computer gaming is terug helemaal in. Een gaming computer bouwen of kopen kan een moeilijk proces zijn. Vooral wanneer producenten gooien met termen als Shader Model 5, DirecX, SLI, vloeistof koeling en GDDR5. Puur vanuit technologisch aspect naar een gaming computer kijken is over het algemeen een vergissing. Het is beter om terug te gaan naar de meest voorkomende methode voor elke computer aankoop: Uw budget en noden in overweging nemen. Hieronder volgen 8 tips die u op weg kunnen helpen bij de keuze van de geschikte game computer gericht op uw wensen.

Gaming computer

  • Budget

Hoeveel kan u spenderen? U heft waarschijnlijk geen ongelimiteerd budget, dus is het een goed idee om een maximum te spenderen budget voorop te stellen. Reken wel dat u voor 500 geen high-end gaming pc zal hebben. Alsook voor € 1000 heb je geen 2 grafische kaarten in SLI of Crossfire.

  • Welk type games speelt u?

Als u bijvoorbeeld veel First person shooters speelt, speelt de grafische kaart een meer belangrijke waarde dan de processor. Als u daarentegen turn-based strategie games speelt, dan is een vlugge processor voor de artificiële intelligentie belangrijker. Real-time strategie games vragen veelal een mix tussen grafische kwaliteit en processorsnelheid.

  • Welke grafische kaart heb ik nodig?

Wanneer u begrijpt welk type games u voornamelijk zal spelen, is het best te beginnen met denken over uw grafische kaart. Let wel dat u uw grafische kaart in verhouding tot uw scherm neemt. Met andere woorden, u hoeft geen € 700 dure grafische kaart te hebben wanneer je een 1080p monitor hebt. Ook wanneer je uw games alleen van plan bent te spelen op de “standaard settings”. In ieder geval dient u er rekening mee te houden dat u de meest recente generatie van grafische kaart aanschaft die binnen uw mogelijkheden valt. Bijvoorbeeld de huidige generatie grafische kaarten van €300 blazen de high-end grafische kaarten van 2 jaar terug (t.w.v. € 500) zonder probleem omver. In verband met monitors is beeldkwaliteit belangrijk, maar frame rate is zeker ook niet onbelangrijk.

  • De processor en koeling.

Laten we hierin duidelijk zijn: Je hebt geen 6-core processor nodig om games te spelen. De goede middenmaat quad-core processors zijn doorgaans de beste keuze i.v.m. prijs/kwaliteit verhouding. Als strenge geluidseisen bij uw pakket horen, neem dan een gesloten vloeistof processor koeling in overweging. Ze zijn stil en helpen uw computer koeler te laten draaien.

  • RAM-geheugen

DDR3 geheugen is momenteel vrij goedkoop. Daarom is het het waard uw systeem uit te rusten met een minimum van 8GB DDR3 1600Mhz RAM-geheugen.

  • Opslag: denk Solid State

In de context van een pure gaming computer – een waarbij je niet van plan bent uw computer ook als archief te gebruiken voor het opslaan van duizenden foto’s of films- zou je zeker een solid state drive in overweging moeten nemen. De voordelen van een SSD zijn vlugge opstart tijden, ongelooflijk vlugge laadtijden van games en levels, minder stroomverbruik en minder geluid.

  • Voeding

Hedendaagse computers zijn veel meer stroomefficiënt dan computers van enkele jaren geleden. Indien je niet van plan bent om uw computer ongelooflijk te overclocken of 2 zware grafische kaarten tegelijk zal draaien, zou een 500-750W voeding voldoende moeten zijn.

  • De behuizing

Belangrijk bij de keuze van de behuizing is dat u zeker voldoende USB poorten hebt. Ook moet de behuizing een goede luchtstroom voor de koeling garanderen. Niets is meer vervelend dan fans dat als tornado’s te keer gaan.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.