De privé-detective

Hoe word je privé-detective?

Prive-detectives en onderzoekers gaan opzoek naar feiten en analyseren informatie over juridische, financiële en persoonlijke zaken. Ze bieden tal van diensten: Waaronder achtergronden en verificatie van mensen, opsporing van vermiste personen, onderzoek naar fraude,misdaden, en het beschermen van beroemdheden.

Private detectives en onderzoekers werken op een heleboel verschillende plaatsen, natuurlijk wel afhankelijk van de cases. Sommigen spenderen meer tijd in het kantoor, terwijl anderen meer tijd doorbrengen in het veld mensen spreken en bespioneren. Prive-detectives en de onderzoekers zijn meestal goed opgeleid minimaal een hbo-opleiding. Maar voornamelijk doe je ervaring op in het veld, er zijn nu een aantal opleidingen die zich specialiseren in dit werk.

Ook in Nederland zijn er privé-detectives, lijkt het je ook wat om als de vledder de straat op te gaan. Privé-detectives en onderzoekers verwachten 21 procent groeien in de jaren 2010-2020, sneller dan het gemiddelde voor alle beroepen. De toegenomen vraag naar prive-detectives en onderzoekers zal  groeien als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid en de noodzaak om vertrouwelijke informatie en eigendommen van alle soorten te beschermen. Onderzoek naar fraude word een steeds belangrijker issue. Veel mensen raken het vertrouwen in de overheid kwijt en willen zaken oplossen met behulp van een privé detective.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.