De planning en werktijden van personeel

Er zijn vele ondernemingen die personeel rond hebben lopen. Met personeel in dienst, wordt er veel meer gedaan. De mensen werken voor u, in ruil voor een salaris. De uitvoerende zaken binnen een bedrijf worden vaak door personeel uitgevoerd. De projecten waaraan gewerkt wordt, kunnen zo sneller worden voltooid. Zonder het hebben van een goede planning, wordt het een choas. Bedrijven die nog vrij klein zijn, regelen dit vaak onderling.

Planning software een goede oplossing

Een centraal bestandje waar mensen de planning in maken, erg handig is het vaak niet. Wanneer het bedrijf echter flink gaat groeien is een professionele personeel- en projectplanning zeker aan te raden. Zo is er veel meer overzicht, en kan alles makkelijker worden uitgevoerd.  Zo zijn de werknemers altijd ingepland, en kunnen ziektes worden opgevangen. Werknemers die ziek zijn, kunnen ook gemakkelijker worden vervangen. Met een goede planning bent u voorbereid.

Grotere bedrijven in de productie, werken vaak met zogenaamde prikklokken. In deze bedrijven werken vaak honderden personeelsleden. Gezellig is het ongetwijfeld maar voor de administratie afdeling vaak minder leuk. Het handmatig bijhouden van tijden is vaak geen doen als er zoveel mensen binnen het bedrijf werken. Als je binnenkomt in het bedrijf klok je in, en als je weer weggaat klok je uit. Het verschil is je gewerkte aantal uren. De gene die de salaris administratie bijwerkt, kan zo zien hoelang je gewerkt hebt.

Koppelen verstandige keuze

Vaak zijn deze klokken niet gekoppeld aan een computersysteem. Alles gaat dus met de hand. Hoe ouderwets dat ook mag klinken. Doordat het niet is gekoppeld, moet alles naderhand alsnog handmatig over worden gezet in het systeem. De ponskaarten moeten dus met de hand worden overgetypt in de computer. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit lastig is. Er zijn echter ook systemen beschikbaar waarbij de prikklok gekoppeld kan worden aan een tijdsregistratie systeem. Naast het terugdringen van fraude met werktijden onder werknemers, zorgt het voor meer inzicht.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.