De opwarming van de aarde 

Kilometerregistratie is een maatregel die kan helpen in de strijd tegen de opwarming van de aarde, aangezien mensen meer bewust raken van hoeveel kilometer ze rijden. Het vele autorijden is een van de grootste problemen die de opwarming van de aarde veroorzaakt. De laatste decennia krijgen we steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden, die tot gevolg zijn van dit verschijnsel. Veel landen zijn bij elkaar gekomen om tot een gezamenlijke oplossing te komen, echter zonder resultaat tot op heden. Het begint dus een zeer ernstige situatie te komen 

Covid-19 de redder? 

Opeens in 2020 kwam het coronavirus. Er werden overal ter wereld lockdowns ingevoerd, waardoor mensen hun huis niet meer uit mochten. Reizen lag helemaal stop, waardoor er amper nog vliegtuigen vlogen voor twee jaar lang. Een vliegtuig verbruikt immens veel kerosine, wat erg slecht is voor het milieu. Het is dus logisch dat er licht aan het einde van de tunnel was, nadat bleek dat, als gevolg van het weinige vliegen, het milieu ietwat de goede kant op ging. Ook reden er amper nog auto’s op de weg voor een tijd, omdat iedereen vanuit huis zijn werk deed. Wanneer het dus over de klimaatcrisis gaat, is het coronavirus ironisch genoeg een van de beginselen tot de oplossing ervan geweest. 

Nog steeds een crisis 

Dat het coronavirus licht aan het einde van de tunnel heeft gegeven, wil niet zeggen dat we het al opgelost hebben. Nog steeds zijn overal ter wereld overstromingen en extreme weersomstandigheden. Er moet dus spoedig wat gedaan worden door een solidair programma te starten over de hele wereld met de ernst van de situatie die uitgelegd moet worden. Alleen dan kunnen we de klimaatcrisis voorkomen. Wanneer landen op zichzelf zijn en zich niks aantrekken van deze crisis, zal het lastig worden om te voorkomen dat delen van de aarde gaan overstromen, mede dankzij het smelten van de noord- en zuidpool.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.