De nieuwe tuintrends voor 2017

De winter is weer bijna voorbij en het wordt alweer snel tijd om bezig te gaan in de tuin. Je wilt dat je tuin er deze zomer weer netjes bij ligt om vrienden en familie uit te nodigen voor een drankje of een gezellige bbq in de tuin. Op deze pagina lees je alvast enkele tuintips voor de aankomende zomer om de tuin er zo netjes mogelijk uit te laten zien.

De tuintips op een rij

  • Een energieke tuin geeft een juiste uitstraling aan de tuin. Een energieke tuin krijg je door het grasveld goed te onderhouden en netjes af te werken langs de randen. Het afwerken kan d.m.v. een betonrand om de tuin. Daarna kan er worden overgegaan op kleurrijke planten.
  • Indien er kinderen in het huis wonen of regelmatig langskomen is het leuk om verschillende speelattributen in de tuin te plaatsen en hier een speciale hoek voor aan te leggen. Naast dat de tuin rustig en netjes oogt is er ook vertier voor de kinderen wat een gezellige en levendige uitstraling geeft.
  • Kies de juiste verlichting. Bedenk goed welke soort lampen het beste passen bij het karakter van jouw tuin. Zo kun je kiezen uit klassieke verlichting, tuinlantaarns, verandalampen, sensorlampen en nog meer.
  • Probeer te kiezen voor terrasmeubels die goed aansluiten bij de inrichting van de tuin.
  • Een exotische sfeer in de tuin kan gemakkelijk worden gecreëerd met de aanleg van een vijver. Bij de vijver is het belangrijk om voor de juiste vissoort te kiezen die de juiste uitstraling geeft. Een voorbeeld zijn oppervlaktevissen. Deze blijven namelijk zoveel mogelijk in het zicht en geven de juiste uitstraling. Nadeel is wel wat deze gemakkelijk prooi zijn van bijvoorbeeld reigers.
  • Richt je terras netjes en verzorgd in. Het terras is het aanzicht van de tuin en de plek waar je de meubels plaatst. Daarom is het belangrijk om de juiste betontegels of terrastegels te kiezen. Zorg hierbij voor een stevige fundering, bepaal exact hoe de tegels behoren te komen liggen en zorg voor een nette afwerking. Geef het terras ook geregeld het nodige onderhoud om alles netjes te houden.
Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.