De klamboe is een insecten werend

Het is ontzettend leuk om deze vakantie weer op vakantie te gaan. Lekker op de tent, caravan of camper op de camping staan. In de avond lekker nog even onder de luifel een boekje lezen is ook ontzettend aangenaam. Maar iedereen weet dat je op dat moment een lamp aan moet hebben staan. En iedereen die een lamp op dit moment heeft aangehad weet hoe ontzettend veel muggen en insecten deze lamp aan trekt. Deze insecten zijn in principe onschuldig.

Ook thuis in Nederland heb je wel eens last van deze insecten. Je probeert ramen en deuren zoveel mogelijk dicht te houden en het licht zoveel mogelijk uit. Maar toch ontkom je er niet aan dat ze binnen komen. Je kan er wel voor zorgen dat ze niet meer in je bed komen. Je kan het beste een klamboe kopen.

Hierdoor blijven de insecten bij jouw uit de buurt en kan jij weer lekker slapen. Voor de mensen die het niet weten, een klamboe is net dat over je bed heen hangt. Deze klamboes hebben een opening aan de zijkant zodat je er in een uit kan. De opening zijn twee overlappende kanten zodat de insecten er niet door kunnen. De klamboe is niet dicht. Je wil namelijk gewoon voorzien worden van frisse luchten kunnen zien wat er gebeurt in je kamer. Daarom zitten er hele kleine gaatjes in de klamboe. De gaatjes in het net zijn minuscuul en hier kan geen insect door heen. Hiernaast heb je ook nog geïmpregneerde klamboe. Deze klamboe is eigenlijk precies hetzelfde. Het enige verschil is dat hier een insecten werende laag overheen zit. Dit helemaal onschuldig voor mensen maar het zorgt ervoor dat de insecten liever op afstand blijven. In verschillende tropische landen wordt er ontzettend veel onder een klamboe geslapen. Vrijwel altijd. Hier wordt dan voor gekozen omdat de insecten minder onschuldig zijn en ernstige gevolgen kunnen hebben voor je gezondheid.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.