De handel in goud

De geschiedenis van het goud gaat nog verder terug dan de Egyptenaren. Namelijk naar de tijd van Toetankamon. De allereerst gouden juwelen komen uit de periode van 3000 voor Christus.  Dit kwam uit het gebied tussen Tigris en Eufraat in het zuid van Irak. De archeologen vonden hier enorme schatten in de koninklijke tombes. Tussen deze schatten vonden ze prachtige juwelen zoals een gouden helm bezet met prachtige juwelen en een diadeem van de koningin met gouden blaadjes, oorringen, halskettingen en nog meer juwelen. Deze juwelen werden gemaakt door Summerische juweliers. Deze mensen hadden 5000 jaar gelden al de techniek van het goud maken in handen. Het waren kunstenaar en hadden vanwege hun vakmanschap een hoog aanzien.

Goud en handel

Goud was niet alleen materiaal om juwelen, kunstvoorwerpen en andere voorwerpen van te maken. Het werd ook een middel om handel mee te drijven. Zo werd in China bijvoorbeeld goud al in 1091 voor Christus erkend als een officieel betaalmiddel. Dit was eerst in de vorm van kleine gouden vierkantjes, dat later kubussen werden.

De eerste munten

Eerste echte munten werden gemaakt in Klein-Azië in de achtste eeuw voor Christus. Die waren gemaakt in electrum. Dit is de natuurlijke legering van zilver en goud die vaak in rivieren gevonden kunnen worden. Deze munten bestonden uit een beeltenis aan de ene kant en een officieel zegel aan de andere kant.

Bent u op zoek naar een juwelier voor uw goud? Misschien omdat u op zoek bent naar een gouden juweel of misschien omdat u van uw gouden juwelen af wilt? De juwelier in Arnhem geeft u graag advies. Daarnaast doen we ook aan goud inkoop in Nijmegen. Bekijk voor meer informatie onze website.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Lezen en Boeken. Bookmark de permalink.