Damwand coating voor damwanden

Om vervuiling van grondwater of de bodem te voorkomen wordt er veelal een damwand geplaatst. Hierbij is het van belang dat deze goed verankerd is met ankerstaven of platen. Er moet worden gezorgd dat de damwand niets doorlaat, daarom wordt er ook vaak een damwand coating aangebracht. Eigenlijk wordt er niet vaak gesproken over houten damwanden. Toch wordt er ook veel gebruik van een houten damwand, omdat deze een natuurlijke uitstraling heeft. Damwanden zorgen ervoor dat oevers van rivieren of een beek beschermd worden tegen wateroverlast en regenval.

Damwand coating voor damwanden

Een coating voor een damwand zorgt ervoor dat deze geheel waterdicht is. Dit ook om te voorkomen dat er grond- of watervervuiling optreedt. Erg handig in een natuurgebied of als bescherming bij extreme waterval. Er wordt ook wel eens gebruik gemaakt van kunststof, beton of stalen damwanden. Maar wij vinden houten damwanden wel erg mooi en natuurlijk lijken. Om verrotting en aanslag op het hout te voorkomen wordt er een damwand coating aangebracht. Deze coating blijft jarenlang zitten en zorgt ervoor dat de damwanden lang mee kunnen.

Wilt u meer weten over de damwand?

Neem gerust eens contact met ons op, zodat u weet welke mogelijkheden er zijn voor uw damwanden. De coating van een damwand moet namelijk van goede kwaliteit zijn, omdat het anders voor kan komen dat uw damwand verrot of water door laat. Laat u goed adviseren door een specialist!

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.