Belgie en vermogensbeheerders

België kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

Uitstekende advisering en dat kostte mij niets extra’s; precies wat ik nodig had. Ze werken discreet en weten waar ze het over hebben; een echte toegevoegde waarde ”

Groet Pieter Bosschaert

Alle medewerkers van Oranje Vermogensmanagement BV zijn ervaren in het adviseren en begeleiden van Belgische beleggers in hun zoektocht naar de meest geschikte Vermogensbeheerder. Dankzij onze Vermogensbeheer Vergelijking krijgt u snel inzicht en kunt u zelf beslissen hoe u uw vermogen én uw gezin beschermt. Nu en in de toekomst. Wij kennen de Belgische Vermogensbeheer-Markt als geen ander en weten precies wat er speelt!

Het zelf selecteren en vergelijken van vermogensbeheerders is een hele lastige klus. De verschillen tussen de beheerders zijn erg groot. Verschillen in beleggingsbeleid, specialisme, aantal klanten, kostenstructuur, omvang, eigendomsverhouding, beloningsbeleid etc. Een goede vermogensbeheerder is ook niet automatisch voor u een geschikte beheerder.

Net als vorige week was het deze week een dag dat ervoor zorgde dat de beurzen in de plus konden sluiten voor de week. Donderdag schoten de beurzen omhoog met een minimale stijging van 1%. Een echte aanleiding was er niet, anders dan dat de rente van de 10-jaars lening daalde. Als trouwe lezer weet u dat wij vorige week al melden dat wij eigenlijk geen redenen zien om de beurzen omhoog te krijgen. Dus als de beurzen met 1% stijgen als de rente daalt, dan hebben we het over een flinterdunne markt. Een markt waarin het voorzichtig varen is. Even de cijfers op een rijtje. De S&P 500 sloot vrijdag met een week stijging van 0,31% op een niveau van 2.122,73 punten. Dit is een record slot. De Dow-Jones sloot met een week winst van 0,45% op een niveau van 18.272,56. Dit is minder dan 20 punten van een slot record. De Nasdaq kon voor de week met 0,89% klimmen naar een niveau van 5.048,29. Dat is 50 punten van een nieuw slot record af.

Het nieuws dat de beurzen in Amerika aan de hand nam, was de rente op de 10-jarige staatslening. Vrijdag sloot de rente op 2,14%. Maar op woensdag stond de rente nog op 2,366%. Dat zorgde in eerste instantie dat de eerste drie dagen van de week, de beurzen daalden. Maar doordat de rente op donderdag opeens richting de 2,15% zakte, konden de beurzen een sprong naar boven maken.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien met de tags , , . Bookmark de permalink.