Zoekmachine optimalisatie

Heb je een website of webshop en wil je dat die hoger in Google komt te staan wanneer jouw potentiële klanten zoeken naar termen die voor jouw website of webshop gelden? Dan is zoekmachine optimalisatie de dienst die je zoekt.

Voorbeeld: je hebt een webshop waarbij je online beltegoed aanbiedt. Wanneer je potentiële klanten zoeken naar ‘Lebara beltegoed’ of ‘Lyca beltegoed’ zijn ze bij jou aan het juiste adres, echter komt jouw webshop maar niet bovenaan in Google vanwege de vele concurrenten.

Hoe werkt Google?

Google beoordeelt websites op meer dan 200 factoren. Aan hoe meer factoren je webshop voldoet, hoe hoger Google je in de zoekresultaten plaatst. Daarom is het belangrijk om te voldoen aan al die factoren, ook al zie je daar soms zelf de meerwaarde niet helemaal van in. Googles missie is om zo relevant mogelijk resultaten te tonen aan de bezoeker, dus zorg dat jouw webshop zo relevant mogelijk is. Ten eerste door alle benodigde informatie over het product of de dienst te vermelden, en ten tweede door alle informatie over jouw bedrijf te vermelden. Wat is bijvoorbeeld je levertijd, wat zijn je verzendkosten, noem maar op. Hoe beter je bezoeker jouw website of webshop vindt, hoe belangrijker Google jouw website of webshop vindt. Dus ga met gezond verstand aan de slag en zorg dat je meer rendement uit je website of webshop haalt. Het is mogelijk, je moet alleen even goed uitzoeken hoe.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.