Zaken die van belang zijn voor uw magazijninrichting

Bij het inrichten van een magazijn komen een aantal zaken kijken. Het is wel van belang dat u hier rekening mee houdt bij uw magazijninrichting.

Staander en ligger: het benodigde draagvermogen van de staander en ligger wordt bepaald op basis van de palletgewichten en de hoeveelheid pallets die in de stelling komt te staan.

Ast: hierbij gaat het om de netto gangpadbreedte tussen de last. Inclusief een 100mm veiligheidsmarge tussen truck en last

Afstandstuk: dit bepaalt de afstand tussen stellingen van een dubbele rij. Er wordt gerekend met 100 mm veiligheidsmarge tussen de lasten met inachtneming van de overhang van de pallets

Stramien: dit is de totale breedte van een dubbele stellingrijk inclusief de gangpadbreedte van de stapelaar. Er is een heftruck, reachtruck of smallegangentruck.

Oversteek: er moet 50 mm oversteek zijn bij het goed positioneren van een pallet op een ligger

Daarnaast komen er ook zaken bij kijken zoals dat magazijnstellingen met een hoogte van meer dan 3000 mm in Nederland een bouwbesluit moeten hebben. Stellingen die hoger dan 8500 mm zijn moeten een bouwvergunning hebben. Daarnaast moeten de stellingen vaak gekeurd worden door een instantie. Zo kunnen namelijk delen die beschadigd zijn worden vervangen zodat er geen ongelukken gebeuren.

 

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig. Bookmark de permalink.