Wat kan ik doen tegen mijn slapeloze nachten door de warmte?

De zomer komt er weer aan in Nederland en de temperaturen stijgen weer steeds vaker naar hoge waarden richting de dertig graden. Dit betekent dat veel mensen ook weer slapeloze nachten ervaren door de warmte, muggen, droge lucht, et cetera. Laat ik deze drie dingen nou juist is gaan behandelen in dit artikel. Als het goed is slaap jij als je de instructies opvolgt vannacht weer lekker de hele nacht door.

Allereerst kan je een luchtbevochtiger om de droge lucht tegen te gaan. Zoals de naam al suggereert, zorgt een luchtbevochtiger ervoor dat droge lucht weer bevochtigd wordt. Dit kan zeer van pas komen tijdens warme nachten. Veel mensen krijgen namelijk extreme dorst door droge lucht en moeten hierdoor diverse keren per nacht hun bed uit om te drinken. Wanneer er een grote hoeveelheid vloeistof genuttigd wordt, zal de persoon dezelfde nacht ook vaak gebruik moeten maken van het toilet, waardoor de persoon als het ware in een oneindige cirkel komt. Daarom is de luchtbevochtiger een ideaal product tijdens warme nachten.

Om muggen tegen te gaan kan je een klamboe kopen. De klamboe dient over het bed heen gehangen te worden, en zal alle muggen buiten de ruimte houden. Wat veel mensen echter weerhoudt van het gebruiken van de klamboe, is het feit dat het idee wordt gecreƫerd dat er slechts een zeer kleine ruimte is waarin de persoon zich in kan bewegen, waardoor claustrofobische ervaringen ontstaan. Daarom maken ook veel mensen gebruik van sprays tegen muggen. Vaak werken deze sprays ook erg goed.

Het laatste hulpmiddel, dat tegen de warmte werkt, is natuurlijk de airco. De airco zal warme lucht vanaf buiten afkoelen en deze de ruimte in blazen. Op deze manier wordt de hele kamer afgekoeld. Veel mensen denken dat een ventilator hetzelfde effect heeft, maar het tegendeel is waar. Een ventilator blaast namelijk alleen maar lucht de kamer in, terwijl hij deze niet afkoelt. Een airco werkt dus vele malen beter.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.