Wat dekt je zorgverzekeraar?

Iemand die zich aansluit bij een zorgverzekeraar, krijgt wanneer hij er volgens de gestelde voorwaarden recht op heeft geld terug wanneer er iets met hem gebeurd. Tegenwoordig kan je de gekste dingen laten verzekeren, bijna alles kan verzekerd worden. Denk maar aan de beroemdheden die zich jaren geleden al lieten verzekeren voor hun uiterlijke kenmerken, er zijn sterren die hun gezicht of zelfs hun benen of achterwerk lieten verzekeren omdat het ‘hun troeven’ zijn. Zo zijn er ook een heleboel zangers en zangeressen die hun stem lieten verzekeren. Deze kenmerken zijn hun handelsmerk geworden en ze zijn hiervan afhankelijk voor hun inkomen. Daarom is het mogelijk dat ze die beschermen voor moest er iets mee gebeuren.

Voor de gewone burger is dat gelukkig nog niet aan de orde. Wel heeft elke burger een zorgverzekering die hem verzekerd voor werkongevallen. En vrachtwagenbestuurder kan bijvoorbeeld niet werken wanneer zijn arm in het gips ligt, op zo’n moment krijgt hij dan toch wat vergoedingen van de verzekering. In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht.

Die verzekering dekt vanalle dingen, zo ook voorvallen aan het lichaam. Je krijgt altijd een deel van je rekening terug van de zorgverzekeraar wanneer het nodig is om naar de dokter of de tandarts te gaan. Ook dekt een verzekering een groot deel van de kosten wanneer je een operatie nodig hebt. Dat geldt wel alleen bij medische ingrepen. Plastische ingrepen zoals borstvergrotingen zijn voor een esthetisch doel, deze worden dan ook niet terugbetaald. Toch is die grens niet helemaal zwart-wit. Ooglidcorrecties worden bijvoorbeeld vaak uitgevoerd omdat de patiënt met hangende oogleden er aanhoudende hoofdpijn van krijgt of een verminderd zicht heeft. Dan gaat het om medische redenen en kan een ooglidcorrectie vergoeding soms wel. Maar omdat dit ook soms om cosmetische redenen wordt gedaan, kan dat afhangen van bij welke zorgverzekeraar je aangesloten bent.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij. Bookmark de permalink.