Waarop dien je te letten bij het samenstellen van een gaming computer? Hier volgt meer info!

Sinds het eerste computerspel –Pong, zo’n 40 jaar geleden- op de markt gekomen is, is er een non-stop vooruitgang in de gamingwereld. De laatste jaren verbeteren de games zienderogen, dit zowel qua gameplay als qua grafische weergave. Persoonlijk geloof ik dat de beste manier om ondergedompeld te worden in een gaming ervaring is via een degelijke game computer. PC gaming voorziet u van meer aanpasbaarheden in termen van instellingen en gemakkelijkheid in gebruik, ook een belangrijk punt is dat de grafische kwaliteiten van een computer deze van de huidige – en zelfs de toekomstige- gaming consoles met gemak overtreffen. Hieronder geef ik drie tips voor de keuze van uw perfecte gaming computer.

Gaming computer

  • Ken uw budget.

Er zijn ontelbaar verschillende onderdelen die u kunt kopen voor uw gaming computer, met als gevolg dat er evenveel verschillende combinaties mogelijk zijn, met uiteraard evenveel prijsklassen. Voor ongeveer een € 700 kan je al een basis gaming systeem hebben, waarmee je de laatste games toch op een redelijk – gemiddelde- kwaliteit kan spelen. Er zijn uiteraard monstercomputers dat vlotjes boven de € 5000 gaan, en dit nog zonder scherm gerekend. Voor een degelijke monitor dien je al vlug te rekenen op een € 100 euro, uiteraard zijn er ook schermen van € 4000 en meer op de markt.

  • Kies de geschikte processor.

Er zijn twee grote spelers op de processor markt, namelijk Intel en AMD. Elk hebben ze hun eigen gebied waarin ze zich concentreren. AMD processors zijn meer budgetvriendelijk, maar zijn moeilijker te overclocken dan Intel processors, als je een surieuse hardcore gamer bent en van plan bent uw systeem te overclocken dan raad ik u aan te baseren op een Intel gaming computer.

  • Kies de overige onderdelen grondig.

Ook over de keuze van het moederbord dient toch even bij stilgestaan te worden. Uw keuze wordt wel reeds beperkt bij de keuze van processor. Elk van de twee bovengenoemde processorfabrikanten hebben hun eigen mounting systeem waarbij ze elk op hun manier de processor laten bevestigen op het moederbord. Indien u bijvoorbeeld van plan bent meerdere grafische kaarten in uw systeem te integreren dan dient uw moederbord daarop voorzien te zijn. Tevens vergroot een SSD ook de werksnelheid van uw systeem enorm. En qua ram-geheugen dien je toch vlug te rekenen op een absoluut minimum van 4 GB, en een aanbevolen hoeveelheid van 8 GB. Ook is de keuze van een degelijke grafische kaart onontbeerlijk bij het samenstellen van uw ideale gaming computer.

Met dit korte artikel heb ik u een summiere basiskennis gegeven over waarop u dient te letten wanneer je van plan bent een gaming computer aan te schaffen of samen te stellen. Uiteraard kan dit lijstje nog veel verder aangevuld en uitgebreid worden. Maar als u deze basis in het achterhoofd houdt bent u vertrokken op een mooie reis in het bepalen van uw perfecte gaming computer afgestemd op uw wens en budget.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.