Verscheidene warmtepompen

Wilt u weten welke verscheidene warmtepompen er op de markt verkrijgbaar zijn? Deze verscheidene warmtepompen kan men bij ons in de webshop vinden. We geven uitleg over wat elk van deze installaties doet, waarom u er beslist één voor uzelf zou moeten hebben en welke subsidiëring ervoor beschikbaar is.

De diverse warmtepompen die u bij ons kunt vinden variëren van goedkope hybride pompsystemen die een combinatie zijn van een gasketel en een warmtepomp. Verder zijn er andere uitvoeringen die direct gekoppeld kunnen worden aan de centrale verwarming. Of u nu zo’n warmtepompsysteem wilt hebben als vervanging van uw CV-ketel of omdat u simpelweg een milieuzuinig huis wilt. U vindt de modellen van verscheidene warmtepompen bij ons online.

Hybride warmtepomp

Onder de verscheidene warmtepompen die beschikbaar zijn bevindt zich ook de hybride warmtepomp. Dit is een energiezuinig systeem dat eigenlijk hetzelfde werkt als een lucht-water warmtepomp. Daarbij wordt een koppeling gemaakt tussen een gasgestookte CV-ketel en een regulier warmtepompsysteem. Zo wordt een verwarmingssysteem gebruikt met een ventilator die zorgt voor een luchtstroom waarvan energie wordt onttrokken om de centrale verwarming op te warmen. Daarnaast kan de hybride warmtepomp zorgen dat de CV-ketel als nog op temperatuur blijft als het buiten te koud is om daarvan energie te onttrekken. Zodoende kan men zo’n hybride warmtepomp het hele jaar door gebruiken.

Installatie van andere warmtepompen

Men kan ook andere warmtepompen installeren. Deze werken iets anders dan de hybride variant en zijn doorgaans efficiënter. Met name de verscheidene warmtepompen waarvoor een gat in de grond geboord moet worden zijn zeer rendabel. Het nadeel ervan is dat de installatie wel erg duur is. Het boren kost geld, maar dan heeft u wel wat moois. De temperatuur in de grond is namelijk constant waardoor men daar ook in de winter energie kan winnen om binnenshuis te gebruiken. Zo kan een warmtepomp helpen met het energiezuiniger maken van uw woning.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.