Vermogensbeheer vergelijken via OranjeVM

Nederland kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

Drie grote ondernemingen hebben tegenover Duitse journalisten bevestigd dat Duitse banken een strafrente op spaargeld hebben ingevoerd of zo’n maatregel hebben aangekondigd. De ‘klokkenluiders’ zijn de bouwmarktketen Hornbach, het energieconcern E.on en vliegmaatschappij Lufthansa. Welke banken hun klanten op deze manier straffen voor het aanhouden van spaargeld is niet bekend. Een grote bank in Frankfurt heeft de strafrente echter off the record tegenover de Frankfurter Allgemeine bevestigd. Voor MKB en particulieren geldt de Duitse strafrente (nog) niet. De spaarrente is in Duitsland wel lager dan in Nederland, rond de 0,5 procent.

Nog steeds horen wij geluiden dat er een correctie van 10% gaat aankomen. Zelf zien wij die niet zo snel meer komen. Het afgelopen jaar heeft bol gestaan van mogelijkheden die de oorzaak van zo een daling zouden kunnen zijn. Maar iedere keer bleven de dalingen beperkt tot maximaal 5%. Buiten hele onverwachte zaken zien wij nog wel een daling komen van maximaal 8%, maar wij denken eerder aan een daling van 5% of minder. Wellicht volgend jaar, maar dit jaar niet meer. Een belangrijke reden is dat veel fondsbeheerders ver achter liggen met hun resultaten ten opzichte van de stijging van de indexen. Men zal proberen in de laatste drie maanden van dit jaar nog snel een inhaalslag te gaan maken. Via de obligatiemarkten zal dat niet lukken. De grondstoffenmarkt ziet er niet goed uit op dit moment. Ook de onroerendgoedmarkt heeft al een forse stijging laten zien. Dus wat overblijft, zijn de aandelenbeurzen. Wij verwachten dan ook dat hier nog een flinke impuls zal komen van gelden. Dat zou de beurzen verder omhoog kunnen duwen. Het wordt dus zaak om goed op te blijven letten welke aandelen de favoriet zullen zijn in de komende periode. Die zullen namelijk een bovengemiddelde stijging laten zien. Maar eerst even de cijfers van komende vrijdag afwachten en zien wat voor verassing de ECB ons donderdag zal geven.

Dit bericht is geplaatst in Financien met de tags , , , . Bookmark de permalink.