Tips voor wanneer uw USB-toestel weigert veilig te verwijderen

De meeste mensen weten wel dat het beter is een USB-toestel op een veilige manier uit de computer te verwijderen. Toch wens ik nog kort even te herhalen dat het een zeer slechte zaak kan zijn voor uw USB-toestel wanneer u het zomaar uit de USB-poort haalt. Het toestel staat namelijk nog altijd onder spanning wanneer het niet veilig losgekoppeld wordt. Dit kan als gevolg hebben dat het USB-toestel stuk gaat, of bijvoorbeeld in het geval van een memory stick kan het gebeuren dat alle opgeslagen data verloren gaat. Met alle gevolgen van dien. Dus indien u wenst te vermijden om naar een computer hersteller te moeten gaan met een kapot USB-toestel is het ten zeerste aangeraden om USB-toestellen altijd eerst softwarematig veilig te verwijderen. Maar soms is het zo dat windows weigert het toestel te verwijderen, in dit geval heb ik hieronder enkele tips.

USB veilig verwijderen

  • Gebruik de ingebouwde software van Windows

Rechtsonder in de startbalk ziet u een driehoekje. Als je daarop klikt zie je verschillende aangesloten toestellen en programma’s die momenteel in gebruik zijn. Zoek daar naar een USB teken en klik daarop. Dan krijgt u een nieuw kadertje met een lijst met aangesloten USB toestellen. Zoek daarin naar het toestel dat u veilig wenst te verwijderen. Indien Windows het betreffende toestel niet veilig verwijderd kan u nog enkele andere stappen ondernemen om het toestel te kunnen verwijderen.

  •  Log uzelf af en terug aan

Dit zorgt ervoor dat alle draaiende programma’s afgesloten worden. Dit is evenwel niet altijd een garantie dat het USB-toestel hierna wel degelijk zal uitgesmeten kunnen worden.

  • Een methode die altijd werkt

De computer afleggen is een methode die altijd werkt. Alhoewel het misschien een beetje omslachtig is, is het wel aangeraden wanneer u een duur USB-toestel niet veilig kan verwijderen. Zorg er dan voor dat uw computer eerst volledig afgesloten is vooraleer u het betreffende USB-toestel verwijderd.

In dit artikel heb ik kort enkele tips gegeven over het belang van het juist veilig verwijderen van USB-toestellen uit een computer. Denk eraan dat voorkomen altijd beter is dan genezen. U wenst toch niet naar een computer hersteller te hoeven lopen omdat die belangrijke gegevens plots van uw externe harde schijf verdwenen zijn.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.