Tips voor goede website laten maken

Wil je een website laten maken maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Verschillende tips hoe je het website laten maken moet aanpakken lees je in dit artikel. Dit zorgt ervoor dat jij weet hoe je de webdesigner of bouwer moet informeren over de belangrijkste informatie waar hij of zij rekening mee moet houden.

De stijl

De huisstijl van een bedrijf is doorgaans bepalend voor de look and feel van een website. Heb je als bedrijf nog niet echt een huisstijl maar wel een logo? Dan is het verstandig om dat logo als uitgangspunt te nemen. Als een bedrijf al langer opereert met eenzelfde logo is het zeer belangrijk dat de website volledig in dezelfde stijl wordt gebouwd. Dit zorgt voor meer herkenbaarheid en zal de bezoeker van de website een vertrouwd gevoel geven. Als je net start met een bedrijf dan is het verstandig om kleurelementen uit het logo te nemen en deze terug te laten komen op de website. Een andere mogelijkheid is de kleuren te laten bepalen door de doelgroep. Kijk dan naar wat hen aanspreekt en welke kleuren passen bij de dienst of het product van het bedrijf. Mensen worden, vaak onbewust, beïnvloed door bepaalde kleuren, dit wordt kleurenpsychologie genoemd. Houdt hier rekening mee omdat het een flinke impact kan hebben op het handelen en gevoel van de bezoeker kan hebben. Denk dus goed na over de stijl en de kleuren van jouw nieuwe website.

Inrichting van de website

Als je ervaring hebt met het bouwen van een website dan weet je dat het inrichten van een website niet makkelijk is. Als je er geen ervaring mee hebt, dan weet je het nu alsnog. Over elk element op de website moet worden nagedacht omdat het gevolgen kan hebben voor de conversie en de algehele waardering van de website. Doorgaans zijn het doel van een website en de inrichting aan elkaar verbonden.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.