Tips voor een groene en natuurlijke kantoorruimte

De inrichtingen van kantoren worden steeds hipper. Zeker een kantoorruimte in Rotterdam, een van de meeste dynamische steden van Nederland. Zo’n kantoorruimte in Rotterdam wordt vaak hip ingericht waarbij je ruimte hebt om creatief te zijn, samen kan werken maar waar je ook kan ontspannen tussendoor. Bij zo’n kantoorinrichting mogen planten niet ontbreken. In dit artikel lees je tips om jouw kantoorinrichting te groener te maken.

De reden om meer planten te nemen

Naast dat planten vrolijkheid geven in de kantoorinrichting hebben ze ook nog een belangrijke functie. Planten geven zuurstof af in jouw kantoorruimte waardoor het minder benauwd en muffig wordt. Ook is uit verschillende onderzoeken gebleken dat planten de productiviteit verhogen, stress verminderen en creativiteit kunnen stimuleren.

Het plaatsen van planten in de kantoorruimte

Er zijn verschillende mogelijkheden om de kantoorruimte groener te maken. Een van de makkelijkste manieren is gewoon her en der wat planten neer te zetten. Denk hierbij aan staande planten, hangplanten en grote of kleine planten. Door er meerdere bij elkaar te zetten krijg je al een frisser uiterlijk. Zet de planten niet alleen in de pauzeruimte of kantine maar ook op de werkvloer.

Gebruik het plafond van je kantoorruimte

Planten kan je ook aan het plafond van je kantoorruimte hangen. Hierdoor nemen ze geen ruimte in beslag op de grond of op bureaus. Je kan meerdere planten ophangen aan het plafond voor een groene uitstraling.

De groene muur

Heb je nog een kale muur in je kantoorruimte? Neem dan een plantenmuur. Er zijn speciale bedrijven die dit voor je kunnen maken en zelfs onderhouden. Het ziet er mooi uit en kost jou weinig werk. Daarnaast geeft het een echte eyecatcher aan je kantoorruimte en heeft deze ook nog eens een positief op je werknemers.

Al met al hebben planten in de kantoorruimte dus vele voordelen. Zo stimuleren ze creativiteit en productiviteit en zorgen ze ervoor dat het minder snel benauwd wordt. Je kan het zo gek maken als je zelf wil, planten in je interieur zijn altijd een goed idee.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.