Tips om je tuin winterklaar te maken

Niet winterharde planten binnen plaatsen

Planten niet winterhard zijn kun je beter binnen plaatsen of op een vorstvrije plaats plaatsen. Belangrijk is om je potten te reinigen en op ongedierte te controleren zodat deze niet in je huis kunnen. Daarnaast moet je er voor zorgen dat de kamer waar de planten staan niet te warm is omdat die de groei kunnen stimuleren en extra ongedierte kunnen aantrekken. Sommige planten kun je een stuk bijsnoeren, wat de opslag vergemakkelijkt. Planten hebben niet veel water nodig tijdens de winterperiode. Wel is het een aanrader om sommige planten extra voeding te geven.

Beschermen tegen vorst en vocht

Om je planten te beschermen tegen vorst is het een goed idee om ze klaar te maken voor de strenge temperaturen. Daarvoor kun je stro, bladriet of dennentakken gebruiken. Ook kun je folie met gaatjes gebruiken.

Zieke planten

Verder is het van belang om zieke planten te verwijderen. Het gaat hierbij om planten die bijvoorbeeld besmet zijn met parasieten en of schimmel. Veel mensen gooien deze planten dan bij de composthoop. Rozen kun je het beste snoeien half midden november. De voet van rozenstruiken bescherm je het beste door een kuil te graven rondom de stam. Deze vul je op met mest of compost.

Heb je nog vragen over hoe je je tuin het beste winterklaar kunt maken? De hovenier in Zwolle helpt je graag. Voor meer informatie kun je de website bekijken.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.