Stucwerk

Stucwerk is geschikt als eerste stap van uw verbouwing of als professionele afwerking van uw muren. Uw muur wordt netjes egaal gemaakt waardoor verf mooi kan worden aangebracht. Het kan op verschillende manieren worden afgewerkt waardoor uw verbouwing nog mooier wordt. U kunt kiezen voor stucwerk om uw muren klaar te maken voor het aanbrengen van verf of behang. Er zijn veel verschillende soorten stucwerk, sommige soorten hebben geen verdere bewerking nodig.

Stucwerk kiezen

Je hebt sausklaar en behangklaar stucwerk, je kunt plafonds stuken, spack spuiten of Spachtelputz en andere sierpleisters aanbrengen. Saus- en behangklaar stucwerk wordt gebruikt om muren glad te maken. Bij sausklaar stucwerk wordt gebruik gemaakt van pleister. Als u uw muren behangklaar wilt maken hoeft het stucwerk minder glad te zijn, hierdoor is de behangklare variant goedkoper. Bij het stuken van uw plafond wordt uw plafond helemaal vlak gemaakt met gips of afgewerkt met een structuur. Een veel gebruikt stucwerk is spachtelputz, spachtelputz is een sierpleister waarin kleine steenkorreltjes zijn verwerkt. Zo krijgt u structuur in uw stucwerk. Een goedkope vorm van stucwerk is spack spuiten, er wordt dan onder hoge druk pleister op uw muren gespoten. Het aanbrengen gaat erg snel en wordt meestal in twee lagen gedaan. Een voorbereidingslaag en een structuurlaag.

Informatie

Er wordt steeds vaker gekozen voor stucwerk op plafonds. De afwerking van het gips wordt niet alleen egaal, maar kan ook worden voorzien structuur. Door het laten stuken van uw plafond hoeft u hier jaren niet meer naar om te kijken. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor het stucwerk van uw plafond of muren bij een stukadoor uit de buurt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.