Steeds meer gebruik van LED-verlichting in plantengroeikasten

Steeds meer bedrijven kiezen voor plantengroeikasten met LED-verlichting. De vele voordelen die deze verlichting biedt ten opzichte van standaard lichtplateaus wegen voor veel bedrijven op tegen de hogere aankoopkosten van deze innovatieve installaties. Door de continue ontwikkelingen binnen deze systemen wordt het aantal toepassingen waarbij LED plantengroeikasten gebruikt kunnen worden bovendien voortdurend uitgebreid.

Legio voordelen van LED-verlichting ten opzichte van standaard lichtplateaus
De reden dat LED-verlichting meer gekozen wordt dan een standaard lichtplateaus voor plantengroeikasten, komt voort uit de uiteenlopende voordelen die dit type verlichting biedt. Zo biedt LED-verlichting een aanzienlijke besparing in energiekosten, een veel grotere lichtopbrengst en een grote mate van duurzaamheid. Bovendien zijn er, doordat er gebruik wordt gemaakt van een modulair systeem, uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van samenstelling (bijvoorbeeld de kleur) en opbouw van de verlichting. Zo kunnen de plantengroeikasten met LED-verlichting helemaal op maat ingericht worden voor iedere specifieke toepassing. Deze voordelen wegen volgens veel bedrijven op tegen de in qua aanschafwaarde goedkopere standaard lichtplateaus. Vooral met het oog op de toekomst is een plantengroeikast met LED-verlichting dan ook een veel gemaakte keuze.

Steeds meer toepassingen voor plantengroeikasten met LED-verlichting
Door de continue innovaties op het gebied van de plantengroeikasten met LED-verlichting, wordt het aantal toepassingen waarbij deze innovatieve klimaatkasten kan worden gebruikt voortdurend uitgebreid. Zo wordt LED-verlichting al veelvuldig gebruikt bij plantengroeitesten, zaailingenonderzoek, wortelvorming, weefselkweek, zaadontkieming en tal van andere soorten onderzoeken. De verwachting is dan ook dat het gebruik van LED-verlichting zal blijven toenemen en uiteindelijk de standaard lichtplateaus zal vervangen.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Wetenschap met de tags , , , , . Bookmark de permalink.