Smalle kindervoeten? Geen probleem!

De voeten van kinderen kunnen enorm verschillen. Zo heb je brede kindervoeten maar ook smallere dan het gemiddelde. Helaas houden schoenenfabrikanten hier maar zelden rekening mee. De schoenen die er dan wel zijn in breedtematen (dus of extra smal of extra breed) zijn maar zelden mooi, of ze zijn té degelijk voor dagelijks gebruik.

Kindervoeten zijn heel gevoelig voor verkeerde groei. Juist voor smalle of juist brede kindervoeten is het belangrijk dat de kindervoeten voldoende ondersteuning hebben. Een slechte ondersteuning kan ervoor zorgen dat het kind last van zijn of haar rug krijgt op latere leeftijd of dat de voeten verkeerd groeien.

De oplossing voor smalle kindervoeten

Gelukkig zijn er schoenenfabrikanten die wel rekening houden met het verschil in breedte van kindervoeten. Schoenenfabrikanten die schoenen maken in verschillende breedtematen, van extra smal tot extra breed. Best logisch eigenlijk, net als schoenen in verschillende lengtematen voor de verschillende lengtes van voeten zijn ze er ook in verschillende breedtematen voor de verschillende breedtes. Voorbeelden van schoenenfabrikanten die extra brede- en extra smalle kinderschoenen maken zijn Twins en Trackstyle en het merk Piedro. Deze schoenen zijn er in diverse stijlvolle uitvoeringen zoals hoge schoenen, laarzen, klittebandschoenen en bandschoenen.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Overig. Bookmark de permalink.