Scooterhelm kopen? Let op het ECE keurmerk!

Je hebt een prachtige scooter gekocht en daar hoort natuurlijk ook een mooie en veilige scooterhelm bij. De keuze is gigantisch in scooterhelmen, maar belangrijk is dat deze voorzien is van het ECE keurmerk. Met dit keurmerk weet je zeker dat de scooterhelm voldoet aan de eisen die in Europa van kracht zijn.

De keuze is reuze

Je wilt natuurlijk een coole helm die past bij jouw scooter. Globaal gezien zijn er drie soorten scooterhelmen. Dit zijn: jethelmen, intergraalhelmen en systeemhelmen. Wil je jouw gezicht en kin onbedekt laten dan kies je voor een jethelm. Wil je jouw hele gezicht bedekt hebben dan kies je voor een intergraalhelm, deze zaak vaak prijziger dan jethelmen. Als laatste hebben we nog de systeemhelmen. Hiermee kun je het onderste gedeelte van de helm naar boven klappen. Handig als je even wat wilt drinken onderweg of een praatje wilt maken.

Gevaar op de weg

In de praktijk blijkt dat veel, vooral jongeren, het dragen van een helm als onprettig ervaren. Het haar gaat in de war of het is simpelweg niet stoer genoeg. Bedenk dan goed dat een scooterhelm ontworpen is voor jouw eigen veiligheid. Je moet er toch niet aan denken dat je ernstig letsel aan je hoofd krijgt omdat je even stoer wilt doen?

Coole design scooterhelmen

Vandaag de dag zijn er hele gave scooterhelmen te krijgen op de markt. De webshop Motorettastyle heeft een assortiment van design scooterhelmen die allemaal van echt leer en handgemaakt zijn. Deze jethelmen komen allemaal uit Italiƫ en zijn voorzien van het ECE keurmerk. Bekijk hier het aanbod van alle scooterhelmen!

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.