Scheren doen we al jaren, hoe kun je dit het beste doen?

Hoe werd dit vroeger gedaan?

Scheren is niet iets van de laatste tijd. Het gaat zelfs terug naar het Stenen Tijdperk. Ongeveer 30.000 voor Christus werd het eerste scheermesje uitgevonden. Vooral de Egyptenaren maakten gebruik van het scheermes. De Egyptenaren scheerden niet alleen hun hoofd kaal, maar ook hun gehele lichaam. Ze deden dat vooral als symbool voor schoonheid, jeugdigheid en status. Bovendien was het ook een stuk hygiënischer. Na het weghalen van het lichaamshaar werd de huid ingesmeerd met olie. Dit werd gedaan om de huid te beschermen en te verzorgen. Ook de Romeinen scheerden veelal hun gezicht als symbool voor jeugdigheid. Het dragen van een baard is inmiddels meer een modetrend dan dat het gewoon is.

Maak het weghalen van lichaamshaar jezelf eigen

Maar als je besluit om je gezicht en andere delen van het lichaam te scheren, hoe kun je dit dan het beste doen? In eerste instantie moet je het onderdeel laten zijn van je dagelijkse bezigheid. Het onderhouden hiervan is een routine die jij jezelf gemakkelijk kunt aanleren. Je komt dan altijd verzorgd voor de dag. Je kunt ervoor kiezen om dit elektrisch te doen, maar een scheermes lijkt nog steeds de beste manier zijn om lichaamshaar te verwijderen. Het is iets dat iedereen kan. Mocht je het nog niet kunnen, dan is het gemakkelijk aan te leren. Schaf een houder, een setje scheermesjes en scheerzeep aan en je kunt direct aan de slag.

De beste scheermethode

Warmte zorgt ervoor dat de poriën van je huid goed open gaan staan. Een warme douche nemen van tevoren is dus zeker aan te raden. Dit zorgt ervoor dat je de haren met een soepele beweging kunt verwijderen. Breng daarna de scheerschuim of scheergel aan en laat deze ongeveer 2 minuten intrekken. Oefen een lichte druk uit op het scheermesje en begin met de wangen en de kaaklijn. Scheer altijd met de haargroei mee. Daarmee voorkom je stoppeltjes en huidirritatie. Daarna kun je verder gaan met de hals en de nek. Tenslotte kun je de haren rondom de mond en lippen weghalen. Als je klaar bent, kun je de huid insmeren met een balsem en eventueel een aftershave gebruiken.

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding. Bookmark de permalink.