Reizen door Cuba

Bij veel reizigers staat Cuba momenteel bovenaan de bucketlist. Je hoort vaak: “je moet nu gaan, want het verandert snel!”. Het is ook zeker een eiland die je gauw moet bezoeken want het is er echt geweldig. Het is een prachtig land met lieve mensen, kleurrijke straat en geweldige oldtimers. We geven je graag wat adviezen voor je reis naar Cuba.

 

Hoe organiseer je je reis?

 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met een georganiseerde reis van Koning Aap te gaan. Op de site kun je veel Koning Aap ervaringen lezen van mensen die eerder met de organisatie hebben gereisd. Zij regelen het visum, je verblijf, je vervoer en een aantal excursies voor je. Wanneer je ervoor kiest om zelf je reis te organiseren is het de vraag of je alles van tevoren gaat boeken of dat je alles ter plekke regelt. Het eerste geeft je meer zekerheid en het tweede meer flexibiliteit. Het is dus maar net wat je zelf wil.

 

Vervoer

 

De meeste mensen reizen door Cuba met een huurauto, taxi of bus. Met de bus door Cuba reizen is zeker weten een aanrader, Cuba heeft een prima busnetwerk voor toeristen. Bustickets kun je online boeken of via een Viazul kantoor. Het is wel aan te raden het ticket in ieder geval een dag van tevoren te boeken.

 

Apps

 

Handige apps voor op Cuba zijn:

Cuba Junky – om verblijfplaatsen te vinden

Here maps – download de offline kaart van Cuba

Currency – om geld om te rekenen

Wiki Tripp – offline reistips

Google Translate offline – om Spaans naar Nederlands te vertalen en andersom

 

Internet

 

Internet op Cuba is alleen toegankelijk op bepaalde plekken, en daar heb je twee mogelijkheden. Een plek waar computers met internet staan of wifi. De wifi hotspots herken je makkelijk, als je meer dan tien mensen naast elkaar ziet zitten met een telefoon of laptop weet je dat dat een wifi hotspot is. Om toegang te krijgen tot het internet heb je een code nodig, deze code verkrijg je door een kraskaart te kopen bij een Etecsa kantoor. Hiervoor heb je je identiteitskaart nodig. Een internetkaart voor van een uur kost ongeveer € 1,70.

 

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.