Redcoon de webshop. Mijn ervaring met Redcoon.

Afgelopen week heb ik een tablet gekocht bij Redcoon. Graag deel ik mijn review over online bestellen bij deze online webshop. Redcoon is een webshop waar allerlei elektronica te bestellen is. Met name het aanbod van beeld&geluid, computers, huishoudelijke apparatuur, telefonie, navigatie en foto- & video apparatuur is erg groot. Redcoon is in 2003 opgericht in Duitsland, maar is nu in vrijwel geheel Europa actief.

Beoordeling van de prijs

Mijn Samsung tablet was maar 250 euro, wat in vergelijking met andere webshops inderdaad erg goedkoop is. Ook andere producten (voornamelijk huishoudelijke apparatuur) is erg goedkoop. Hoe Redcoon deze producten zo goedkoop kan leveren is mij een raadsel, maar dit is uiteraard erg prettig. Ook andere reviews beoordelen de prijs als zeer gunstig. Wel vond ik de bezorgkosten wel wat aan de hoge kant. Ik moest bijna 9 euro bezorgkosten betalen. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte en waarde van de bestelling en kunnen oplopen tot wel 40 euro voor een zeer groot pakket. De lage prijzen worden dus enigszins verhoogd door de hoge bezorgkosten. Andere recensies bevatten ook klachten over de hoge bezorgkosten.redcoon

Bezorgsnelheid

Op de website van Redcoon staat de levertijd bij elk product vermeld. De meeste producten worden binnen 48 uur thuis afgeleverd. Dit is ook een van de redenen waarom ik mijn bestelling bij Redcoon heb geplaatst. Helaas keek ik na 2 dagen bij “mijn bestellingen” op de website en zag ik dat Redcoon mijn order 4 dagen heeft opgeschort. Ik heb hier geen enkel bericht van gehad en ben hier dan ook niet tevreden mee. Ik heb de klantenservice gebeld om een klacht in te dienen. De medewerker gaf aan dat deze fout bij de bezorgdienst lag en dat Redcoon hier niet aansprakelijk voor is of iets voor me kan doen.

Ik vind dit nog steeds een slechte zaak, voornamelijk omdat je wél hoge kosten moet maken voor een vertraagde verzending. Na 4 dagen had ik mijn tablet echter wel keurig in huis. Ook in andere reviews kwam ik soortgelijke klachten tegen. Dit is opmerkelijk te noemen, omdat Redcoon adverteert met haar zeer snelle levertijden, terwijl deze absoluut niet betrouwbaar lijken te zijn en slechte beoordelingen ontvangen.

Service

Helaas heb ik zelf te maken gehad met de klantenservice van Redcoon. De klantenservice is op werkdagen te bereiken tussen 8.00 en 18.00 en op zaterdag tussen 8.30 en 13.30. Ook is er een chatfunctie op de website die op dezelfde tijden geraadpleegd kan worden. Toen ik belde werd ik snel te woord gestaan en goed geïnformeerd. De klantenservice van Redcoon is dan ook prima. Helaas zijn er wel vaak fouten in de aangegeven bezorgtijden. Deze worden niet aan de klant doorgegeven, wat uiterst onprettig is. Redcoon geeft op hun website aan dat ze groot zijn geworden door drie pijlers: prijs, bezorgsnelheid en een zeer persoonlijke klantenservice. Naast mijn eigen ervaring met Redcoon ben ik ook op zoek gegaan naar recensies en reviews van anderen, om deze review aan te vullen.

Al met al.. bekijk ook concurrenten als bv Bax Shop

Redcoon is een goedkope webshop met een ontzettend groot aanbod van producten. Ook is de prijs erg laag. Met zulke lage prijzen en zoveel producten gaan er natuurlijk wel eens dingen fout, die met name terug te zien zijn in de bezorgtijden. Voor zo’n lage prijs kun je ook eigenlijk geen top service verwachten. Al met al geef ik Redcoon een goede beoordeling. Indien u Licht, Geluid, DJ Gear, of Audio/Video aparatuur online wilt kopen, kunt u ook Bax Shop eens bekijken. Bax shop is een grote speler en niet duur. Mocht je je product echter echt snel in huis willen hebben, raad ik je aan deze bij een andere webshop te bestellen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Maatschappij. Bookmark de permalink.