Rechten en plichten van een advocaat

Wat doet een advocaat?

Een advocaat is iemand die bijstand verleent en gewoonlijk als vertegenwoordiger van ene partij optreedt in juridische aangelegenheden. Een andere naam voor een advocaat is ook wel een raadsvrouw of raadsman. Deze persoon verleent diensten op juridische gebied aan particulieren en of bedrijven. Een advocaat spreekt altijd in belang van het ingehuurde persoon of bedrijf. Een advocaat is dus zeer partijdig en zal er alles aan doen om zijn partij te helpen.

Rechten en plichten van een advocaat

Iedere advocaat mag pleiten voor alle gerechten van het Rijk. Een uitzondering op deze regel vormt het Hof van Cassatie, waarin burgerlijke zaken alleen advocaten mogen pleiten die de titel advocaat bij het Hof van Cassatie voeren. In het begin willen de advocaten een pleitmonopolie zoals in Nederland. Op deze manier mogen zij als enige pleiten voor de gerechten omdat de meeste uitzonderingen op deze gevraagde pleitmogelijkheid gebeurt voor de fiscale kamers en de arbeidsgerechten. Daar zijn is het dragen van een toga een wettelijke verplichting.

Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat heeft veel voordelen voor u:

–          U kunt een procedure voorkomen. Werkgevers laten het liever niet op een procedure aankomen omdat dit veel tijd en geld kost. Door te onderhandelen met uw werkgever, kunt u vaak een procedure voorkomen waarbij een advocaat u kan helpen.

–          U kunt uw WW-uitkering zeker stellen

–          U krijgt een betere ontslagregeling. Met de hulp van een advocaat arbeidsrecht komt u vaak tot een betere ontslagregeling doordat u serieuzer wordt genomen.

–          U krijgt een hogere ontslagvergoeding. Een advocaat draagt argumenten aan die in het voordeel werken van u want uw advocaat zal proberen het maximale eruit te halen voor u.

Advocaten in Arnhem staat u graag bij tijdens uw juridische conflicten en neemt hierbij graag de tijd voor u. Bekijk voor meer informatie onze website.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig. Bookmark de permalink.