Publieke omroep

Al jaren zijn er grote discussies gaande rondom het salaris van presentatoren die werkzaam zijn bij de publieke omroep. Nu is dat de laatste jaren natuurlijk wel wat erger geworden doordat de overheid sterk moet bezuinigen vanwege de economische crisis. Net zoals bij elke burger moet de broekriem ook bij de overheid wat strakker en de publieke omroep is nu eenmaal een grote kostenpost voor de overheid. Wij burgers betalen allemaal belasting om onder andere naar de publieke omroep te kunnen kijken. Nu zijn er echter bij de publieke omroep een aantal presentatoren werkzaam waarbij je twijfels kunt trekken bij de salarisberekening.

Er zijn bij de publieke omroep zes presentatoren werkzaam die meer verdienen dan de ‘Balkenendenorm’. De ‘Balkenendenorm’ is een vorm van loonberekening  vastgesteld op het salaris van de minister president en bedraagt zo’n 200.000 duizend euro per jaar. Het salaris van de desbetreffende presentatoren bedraagt tussen de 220.390 euro per jaar tot 570.591 euro. Het hoogste salaris schijnt de presentator Matthijs van Nieuwkerk te verdienen. Hoewel dit natuurlijke een geweldige presentator is kan je de belastingbetaler dit salaris simpelweg niet laten betalen. Wil je zo’n salaris verdienen dan moet je bij de commerciële omroep gaan werken. Dit is ook de mening van René van der Gijp.

Dit liet de populaire voetbalanalist vorige week dan ook duidelijk merken toen hem naar zijn mening omtrent dit onderwerp gevraagd. Zijn collega Johan Derksen was het hier roerig mee eens en ook de gewone Nederlandse burger is over het algemeen eens met deze heren. Uit een poll die het weekblad Privé hield bleek namelijk dat bijna 90% van de Nederlanders het belachelijk vindt dat iemand zo veel geld krijgt om op televisie te komen. Slechts 12% denkt dat het salaris welverdiend is, want: “Hij of zij zal dan vast erg goed zijn.”

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.