Wanneer schakel je een psycholoog in?
Sommige momenten in het leven zijn lastig, en sommige momenten zorgen dat je het overzicht verliest, geen richting meer aan je leven kunt geven, of de controle verliest. Soms kun je de problemen het hoofd niet meer bieden. Het hoeft niet te gaan om zware psychische problemen, maar een behoefte aan coaching in een fase die je zelf niet helemaal kunt handelen. In beide gevallen ben je bij een psycholoog aan het goede adres.
Op dergelijke momenten kan de hulp van een psycholoog uitkomst bieden. Hij/zij kan samen met u onderzoeken en verhelderen hoe de vork in de steel zit en samen een route uitstippelen naar het doel: beter functioneren. Vervolgens gaat u onder begeleiding stap voor stap die route volgen, zodat het doel in zicht komt en uiteindelijk bereikt kan worden.
Herkent u zich in deze punten?
- het lijden onder (verscheidene) problemen en/of klachten
- de behoefte aan een persoonlijk zelfonderzoek en geestelijke groei.
Meestal wordt er om hulp gevraagd nadat men er al een tijd over heeft gedacht om een afspraak met een psycholoog te maken. Veel mensen vragen zich af of hun probleem wel normaal is. “Is het erg genoeg om ermee naar een hulpverlener te gaan?” In het algemeen blijkt dat mensen bereid zijn om langdurig geestelijk lijden te verduren voordat zij uiteindelijk hulp vragen. Toch is het besluit om steun en advies te vragen aan iemand die buiten uw kring van bekenden en dierbaren staat een teken dat u belang hecht aan uw gezondheid en uw levensvreugde.
Een psycholoog vinden in uw regio?
Bent u zover dat u een psycholoog in wilt schakelen? Via Google kunt u veel psychologen in uw regio vinden. Woont u bijvoorbeeld in Zutphen, zoek dan eens naar ‘psycholoog Zutphen‘ of ‘psycholoog Hengelo‘. Op die manier vindt u een psycholoog in uw regio. Ook via mond-tot-mond reclame kunt u een eind komen.