Pelletkachel het moderne verwarmen

Wanneer u genoeg heeft van uw CV installatie en een houtkachel geen optie is, Dan is het het overwegen waard eens te kijken naar een pelletkachel. Een pelletkachel is een sfeervolle, milieuvriendelijke en goedkope manier van verwarmen.

Eigenlijk kun je pelletkachels het best omschrijven als moderne automatisch gestuurde kachels waarin pellets verbrand worden. Pellets zijn geperste houtkorrels. Een groot voordeel ten opzichte van een normale houtkachel is dat bij pelletkachels de ingebouwde techniek voor een geautomatiseerde en zeer optimale verbranding zorgt. Een hoog rendement is dus gegarandeerd.

Het ontwerp van een pelletkachel lijkt op een houtkachel. Dit komt door het glas aan de voorzijde waar de vuurvlammen te zien zijn. Van binnen is de kachel echter uitgerust met moderne techniek, zo heeft het onder andere een computer-moederbord. Deze regelt en controleert de gehele kachel, waardoor de pelletkachel een ideale en schone verbranding heeft.

Een pelletkachel kopen is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing in plaats van bijv. een CV ketel. Ook heeft een kachel met pellets meer rendement dan een houtkachel. Een houtkachel verbrandt pellets met een rendement van 80 tot 95%. Een pelletkachel zorgt voor een vermindering van CO2-uitstoot van ca. 90%. U kunt een pelletkachel gebruiken voor uw woning of bedrijfspand.

De laatste jaren zijn er weer flinke stijgingen van de gas prijzen geweest. De verwachtingen zijn dat gas de komende tijd nog meer zal gaan stijgen. Wanneer u op pellets stookt heeft u niets met deze prijsstijgingen te maken. Ook zijn de prijzen voor de pellets al jaren zeer constant en niet duur.

Een pelletkachel bespaart u veel geld, alhoewel dit uiteraard per woning verschillend is. Het verschil zit vaak in de isolatie en de grootte van de woning of berijfsruimte. Hoe beter de isolatie van de ruimte hoe minder de besparing. Toch blijft de besparing die u heeft met deze kachel toch vaak enkele honderden euro’s op jaarbasis.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.