OranjeVM en vermogensbeheer

Nederland kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

De afgelopen week was de beste week van dit jaar. Alle beurzen konden fors in de plus sluiten. Een lager slot op vrijdag, kon niet voorkomen dat de beurzen een flinke sprong maakte. De Nasdaq kon voor de week een plus bijschrijven van 2,36%. De S&P 500 deed het beter met een stijging van 3,03% voor de week. Maar de absolute winnaar was de Dow-Jones, met een stijging van 3,84% voor de week. Ook de olieprijs kon voor de tweede week op rij hoger afsluiten. Een vat WTI (West Texas Intermediate) sloot vrijdag op $51,69.

Op vrijdag moesten de beurzen na een positieve opening terug op een neerwaartse bijstelling van de kredietwaardigheid van Griekenland. Standard & Poor melde dat ze de kredietwaardigheid van Griekenland hadden verlaagd van B naar B-. Dit cijfer is een soort van rapportcijfer. Hoe hoger de waarde (AAA is het hoogst) des te zekerder zal de terugbetaling van leningen zijn. Voor een uitgevende instelling is dit belangrijk. Want als je een hoge waardering krijgt, dan is het lenen goedkoper. Als je een laag rapportcijfer krijgt, is het risico dat je niet terug betaald groter. Dan willen de mensen die je geld lenen een hogere vergoeding krijgen. Dat komt neer op een hoger rentetarief. Deze kleine afwaardering van Griekenland zorgde voor onrust op de beurzen, waardoor ze uiteindelijk voor de dag in de min sloten. Wat er met Griekenland gebeurd is vooral belangrijk in Europa

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien met de tags , , . Bookmark de permalink.