Optimaal een afkortzaag gebruiken

Je begint je eigen klusbedrijf of bent gewoon een hobbyist. Dan kan een afkortzaag natuurlijk niet ontbreken in je collectie. Toch komt het veel te vaak voor dat klussers nog niet eens de helft van de functies gebruiken van een afkortzaag. Het optimaal gebruiken is hier dan zeker niet aan de order. Dit is echt jammer, want een afkortzaag kan zoveel meer dan de meesten weten. Daarnaast mag je ook wel wat verwachten voor het bedrag dat je betaald. Het zijn niet echt goedkope machines en je betaald al snel meer dan 200 euro. In deze blog zullen we je overtuigen om toch voor een afkortzaagmachine te kiezen. Want wat kun je eigenlijk allemaal doen met een afkortzaag?

Waar gebruik je een afkortzaag voor?

Natuurlijk moet je eerst weten waar je een afkortzaag allemaal voor kunt gebruiken. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe een afkortzaag eruit ziet. Een afkortzaag heeft de functie om dikke balken en planken af te korten. Het is gemakkelijk om even snel een balk te zagen met een afkortzaag. Niet alleen zaagt hij die perfect haaks, maar ook hoef je hier vaak nauwelijks instellingen voor te verrichten.

Zagen onder een hoek

Ook is het mogelijk om met een afkortzaag onder een bepaalde hoek te zagen. Dit kan door de afkortzaag te verstellen onder een bepaalde hoek. De afkortzaag kan niet alleen van bovenaf gezien worden gedraaid naar een 45 graden hoek, maar ook van voren gezien. Het is daarom mogelijk om in veel verschillende hoeken te zagen.

Toevoertafel

Ook is het mogelijk om een toevoertafel te kopen of je kunt er ook één zelf maken. Zet deze tafel ernaast om lange planken makkelijk aan te voeren en in stukken te zagen. De productiviteit neemt dan niet alleen toe, maar de zaagsneden zijn ook veel beter.

Afkortzaag met accu

Het is ook mogelijk om een afkortzaag te kopen met een accu. Deze hoef je niet aan de 230v aan te sluiten, maar hiermee kun je gewoon op afgelegen plekken je planken zagen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.