Onderhoud: wordt geregeld!

Een VvE is een vereniging van eigenaren. Een vereniging van eigenaren is een vereniging die moet worden opgericht als er meerdere mensen in hetzelfde pand wonen. Een pand kan niet van meerdere personen zijn. Als er meerdere personen eigenaar zijn van een pand, is het nodig om een vereniging van eigenaren op te richten. De vereniging is eigenaar van het pand en de leden van de vereniging zijn op hun beurt weer eigenaar van de vereniging. De leden zijn zo samen eigenaar van het pand.

Vervolgens is het belangrijk om goede afspraken te maken over het beheer van een vereniging van eigenaren. Want het pand moet wel onderhouden worden om haar waarde te houden. Een veelgebruikte oplossing hiervoor is door het maken van een meerjarenonderhoudsplan. Een meerjarenplan is niet alleen handig maar is ook verplicht voor een VvE. Het meerjarenplan zorgt ervoor dat er goede afspraken worden gemaakt over wanneer wat moet worden vervangen. Zo kan elk lid van de VvE voor een evenredig deel mee betalen aan het onderhoud van het pand.

Het vastgoed onderhoud kan het beste worden gedaan door een vastgoed beheerder. De vastgoed beheerder zorgt ervoor dat het meerjarenonderhoudsplan wordt gemaakt en dat deze wordt uitgevoerd. Naast het meerjarenonderhoudsplan bieden vastgoed beheerders vaak ook de dienst aan van dagelijks onderhoud. De MJOP beschrijft wat er de komende jaren aan onderhoud moet gebeuren. De MJOP houdt alleen niet in dat alle dingen die tussendoor kapot gaan gedaan worden. Alleen de dingen die in de planning staan worden gedaan. Het dagelijks technisch beheer houdt in dat alle dingen die tussentijds kapot gaan ook geregeld worden door de VvE. De vastgoed ondernemer zorgt er vervolgens voor dat al het onderhoud in jouw VvE wordt geregeld. Als eigenaar van een VvE hoef je daarom niet meer om te kijken naar het pand.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.